Nyíregyháza hírei

2013.03.26. 12:39

Egyelőre marad a magyar adások műsorideje Ukrajnában

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke nemrég tett panaszt az ukrán „királyi tévénél” a körzeti nemzetiségi műsorok adásidejének csonkítása tárgyában – Írja a Kárpáti Igaz Szó.

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke nemrég tett panaszt az ukrán „királyi tévénél” a körzeti nemzetiségi műsorok adásidejének csonkítása tárgyában – Írja a Kárpáti Igaz Szó.Ha kárpátaljai magyar közéleti lap híradása szerint megérkezett a válasz a nemzetiségek nyelvén készülő műsorok adásidejének megtartását szorgalmazó beadványra. A beadványt Gajdos István parlamenti képviselő, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke és Ion Popescu honatya, az országos román nemzetiségi szervezet vezetője közösen nyújtotta be.

Olekszandr Kurdinovics, Ukrajna Állami Televíziós és Rádiós Bizottságának elnöke válaszában arról tájékoztatja a parlamenti képviselőket, hogy az idén a szükségesnél lényegesen kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk. Ez pedig azzal jár, hogy javítaniuk kell a költséghatékonyságot. Az illetékes hivatal vezetője ugyanakkor pozitívumként említi, hogy Mikola Azarov kormányfő megbízta a Miniszteri Kabinetet, az idei büdzsé felülvizsgálatakor pluszforrásokat irányozzanak elő számukra.

A TV-elnök biztosítja a honatyákat, hogy a Kárpátaljai Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaságnál eddig nem csökkent a nemzetiségi műsorok terjedelme, és a helyi vezetés a továbbiakban is mindent megtesz az adásidő csökkentésének elkerülése érdekében.

Kurdinovics reményének ad hangot, hogy az ukrán törvényhozás támogatásával sikerül megoldani a finanszírozás terén felmerült problémákat, aminek eredményeként megmarad a nemzetiségi műsorok volumene, valamint az alkotói gárda létszáma - tájékoztatta a Kárpáti Igaz Szót Gajdos István parlamenti képviselő sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!