Nyíregyháza hírei

2013.03.18. 12:27

Folyamatosan folynak a helyreállító munkálatok

Tiszatelek - Hétfőn Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő Tiszatelken szemlélte meg a helyreállító munkálatokat. A helyszínről élő adásban tájékoztatta a lakosságot az aktuális helyzetről, és lakossági fórumokon mondta el, milyen feladatokat végeznek jelenleg is a megye több településen a katasztrófavédelem és a megyébe vezényelt mentőcsoportok.

Tiszatelek - Hétfőn Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő Tiszatelken szemlélte meg a helyreállító munkálatokat. A helyszínről élő adásban tájékoztatta a lakosságot az aktuális helyzetről, és lakossági fórumokon mondta el, milyen feladatokat végeznek jelenleg is a megye több településen a katasztrófavédelem és a megyébe vezényelt mentőcsoportok.A katasztrófavédelem, a tegnap este érkezett HUNOR mentőcsoport és a Pilis Mentőcsoport folyamatosan segítik az energiaszolgáltató munkáját. A nehéz terepviszonyok miatt terepjáró járművek bevetésével végzik feladataikat, működnek közre az áramszolgáltató cég szerelőcsoportjainak kijuttatásában a hiba helyszínére, az oszlopok visszaállításánál, valamint a ledőlt oszlopok pontos meghatározásában GPS koordinátákkal.

Civil cégektől további 6 darab traktor és 10 daru (kezelő személyzettel együtt) támogatja a nap folyamán, hogy a megye területén a településeken minél hamarabb visszaálljon az áramszolgáltatás – tájékoztatta szerkesztőségünket Takács Judit tű. hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!