Nyíregyháza hírei

2013.03.20. 14:53

Jól teljesített a vízszolgáltató

Nyíregyháza. - A lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobban sikerült kezelni az elmúlt napok természeti csapásait - összegezte a lassan végleg magunk mögött hagyott katasztrófahelyzet megyei tapasztalatait Galambos Sándor, a közel 300 ezer Szabolcs megyei fogyasztó ivóvízellátásáért felelős Nyírségvíz Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, aki szerint ez két dolognak köszönhető: a kollégák emberfeletti munkájának és annak a hároméves programnak, amely során telepített és mozgatható aggregátorokat szereztek be.

Nyíregyháza. - A lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobban sikerült kezelni az elmúlt napok természeti csapásait - összegezte a lassan végleg magunk mögött hagyott katasztrófahelyzet megyei tapasztalatait Galambos Sándor, a közel 300 ezer Szabolcs megyei fogyasztó ivóvízellátásáért felelős Nyírségvíz Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, aki szerint ez két dolognak köszönhető: a kollégák emberfeletti munkájának és annak a hároméves programnak, amely során telepített és mozgatható aggregátorokat szereztek be. - Ezen kívül több módon készültünk még a mostanihoz hasonló havária helyzetre, gondolok itt egyes szállító eszközök beszerzésére, valamint a dolgozóink előzetes szakmai felkészítésére és a szervezési feladatok tudatos megtervezésére. A szakember elmondta: a stratégiailag fontos vízműtelepekre aggregátorokat telepítettek (pl.: Kótaj, Paszab-Ibrány, Nyírtelek). - 48 településen nem volt áram a vízszolgáltatás zavartalan ellátásához, így például Nyírbogdány, Nyírtura és Demecser közt folyamatosan körbejárt egy aggregátor. Ahová pedig nem tudtunk bejutni (ez három település), oda lajtos kocsival szállítottuk az ivóvizet - közölte Galambos Sándor.

Folyamatos szolgáltatás

A társaságnál sikerként könyvelték el azt is, hogy sehol nem kellett ivóvíz-korlátozást elrendelni, és a szennyvízszolgáltatást is sikerült folyamatosan fenntartani. Ez utóbbival kapcsolatban Tóth György, szennyvízszolgáltatásért felelős műszaki vezető elmondta: a szerdai nap még kilenc településen volt kisebb áramkimaradás, így ott még tegnap is folyamatosan dolgoztak az aggregátorok. A Nyírségvíz Zrt. tájékoztatásából kiderült: a cég az elkövetkező két évben 250 kis teljesítményű aggregátor beszerzését tervezi.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!