Nyíregyháza hírei

2013.03.18. 19:31

Lánctalpasok bevetése a hibaelhárításban

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a HUNOR mentőcsoport 71 fővel és a Pilis Mentőcsoport 5 fővel a mai nap folyamán az energiaszolgáltató részére folyamatos támogatást nyújtott az energiaszolgáltatás helyreállítása érdekében.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a HUNOR mentőcsoport 71 fővel és a Pilis Mentőcsoport 5 fővel a mai nap folyamán az energiaszolgáltató részére folyamatos támogatást nyújtott az energiaszolgáltatás helyreállítása érdekében. A mentőcsoportok a nehezen megközelíthető helyeken terepjáró, kétéltű, lánctalpas járművekkel, valamint quadokkal segítették a szolgáltató helyreállítási munkálatait 11 településen. Az EON Zrt. 183 fővel és 97 technikai eszközzel végezte a helyreállítási munkálatokat, amely jelenleg is tart. A Magyar Honvédség 25 fővel, 10 db PTSZ-M lánctalpas járművel és 3 db szállítójárművel vesz részt a munkálatokban. A rendőrség 58 embert és 37 gépkocsit vetett be a közös akcióba.

A katasztrófavédelem tulajdonában lévő, már kiosztott 55 aggregátor folyamatosan működött az áram nélkül maradt településeken. Azokról a helyekről, ahol az áramszolgáltatás visszaállt, a felszabadult aggregátorokat átcsoportosították a még ellátatlan településekre.

A megyében ma reggel 43 településen 16 357 fogyasztót, jelenleg 41 településen, 13 962 fogyasztót érint az áramkimaradás. Az EON Zrt. tájékoztatása alapján az összesen 129 megrongálódott oszlopból 115 helyreállítását a szolgáltató a katasztrófavédelemmel együttműködve elvégezte – szolgált friss információkkal és adatokkal hétfőn 19 óra után Takács Judit tű. hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!