Nyíregyháza hírei

2013.03.19. 17:10

Nagy próbák a kis teremben

Nyíregyháza - A Szabolcs Táncegyüttes 56 éve van jelen Nyíregyháza és a megye kulturális életében, otthona mégis csupán egy pici tornaterem. A csapat rendkívüli összetartásának köszönhetően aktív közösségi élet zajlik a helyiségben.

Nyíregyháza - A Szabolcs Táncegyüttes 56 éve van jelen Nyíregyháza és a megye kulturális életében, otthona mégis csupán egy pici tornaterem. A csapat rendkívüli összetartásának köszönhetően aktív közösségi élet zajlik a helyiségben. Így volt ez a télbúcsúztató farsangi mulatság alkalmával is: a néptáncos fiatalok minden mókában örömmel vettek részt, nagy sikert aratott a jelmezes-maskarás felvonulás, a moldvai és polgári táncház, de a karaoke party is.

A zsűri 1. helyezettnek Ágoston Szabolcsot (alias „Rozika, a takarító nénit”), 2. helyezettnek Vámosi Kiara „balerinát” hirdette ki, Listván Attila különdíjat kapott sterilizáló bakteriális fertőtlenítő jelmezéért. Szükség van ilyen pillanatokra is, egy kis kikapcsolódásra, hiszen a táncosok hetente háromszor próbálnak és lelkesen készülnek az új műsorukra. A Szabolcs Táncegyüttes egyesületi formában működő civil szervezet, tagjaik között a legkisebb 4 éves, a legidősebb pedig 78 éves! A táncosok apraja-nagyja közreműködésével most „A furulyás Palkó” című tánc- és mesejáték bemutatására készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!