Nyíregyháza hírei

2013.03.08. 08:06

Nem csak öröm a közeli M3-as

Nyírgyulaj - Mivel a 4105-ös út kettévágja a települést, az önkormányzat kérte, legyen kijelölve gyalogátkelőhely.

Nyírgyulaj - Mivel a 4105-ös út kettévágja a települést, az önkormányzat kérte, legyen kijelölve gyalogátkelőhely.

Jelentős eredményként lehet elkönyvelni az M3-as autópálya meghosszabbított szakaszának januári átadását, hiszen a környéken található települések általa közelebb kerültek Nyíregyházához, Budapesthez és Nyugat-Európához.

Megnőtt az átmenő forgalom

Az örömbe azonban üröm is vegyül, hiszen a kamionok is igénybe veszik az autósztrádát, s ennek érdekében most olyan kis településeken is végigdübörögnek, amelyek eddik csak nagy ritkán láttak ekkora teherautókat. E települések között található Nyírgyulaj is.

– Nagyon örülünk az M3-as autópályának, hiszen éppen a település közelében lehet rá felhajtani, s általa bekapcsolódhatunk az országos vérkeringésbe. Sajnálatos tény azonban, hogy emiatt megnőtt településünkön az átmenő forgalom. Egyre több személyautó és teherkocsi közlekedik erre, Nyírbátor térségéből itt a legcélszerűbb felhajtani a sztrádára. A település lakóival együtt remélem, a Közlekedési Koordinációs Központ nem feledkezik meg a rajtunk áthaladó 4105-ös számú út felújításáról, hiszen már 2007-ben készen volt az építési engedély terve, amely sokcélú fejlesztésről szólt, vagyis a biztonságos közlekedés érdekében járda is lenne a nagy forgalmú út mellett – mondta el Becsei György, Nyírgyulaj polgármestere.

Leállósáv, parkoló

– Mivel az út kettévágja a települést, kifejezett kérésem volt, hogy legyen kijelölve gyalogátkelőhely is, amelyet narancssárga fény jelezne. Az út felújításakor leállósáv és parkoló is készülne, s akkor talán az átutazók jobban megállnának a település központjában egy-két kereskedelmi és vendéglátó egységnél, s akkor a községünk is jobban profitálhatna az átmenő forgalomból – tette hozzá a község vezetője.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!