Nyíregyháza hírei

2013.03.18. 09:41

Nincs elzárt település és lezárt útszakasz megyénkben

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő reggeli jelentéséből kiderül: Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő vezetésével tovább működik az Országos Operatív Törzs.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő reggeli jelentéséből kiderül: Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő vezetésével tovább működik az Országos Operatív Törzs. A megyei igazgatón, Csepely Zsigmond tű ezredesen kívül a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság titkára, Nagy Zoltán tű. alezredes, valamint az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Igazgatóság elnöke, Mező Csaba és az MRFK főkapitánya, Dr. Tarcsa Csaba r. ezredes is folyamatosan jelen van a munkacsoportban.

A tábornok a vasárnap egyeztetésen meghatározta azokat a feladatokat, amelyek a gyors helyreállításhoz, kárfelszámoláshoz szükségesek. Pontosították a sérült távvezeték oszlopok gyors cseréjéhez az E.ON nyíregyházi telephelyén deponált betonoszlopok helyszínre juttatásának módját és sorrendjét.

A HUNOR megérkezését követően meghatározták a Mentőszervezet bevonásának módját, az E.ON-nal közös munkacsoportokat hoztunk létre, amelyek feladata az elektromos hálózat mielőbbi helyreállítása. Az áram nélkül maradt települések száma ez időszak alatt folyamatosan csökkent. Ma reggel 44 település, 14 részlegesen volt még ellátatlan.

Azokról a településekről, ahol helyreállt az áramszolgáltatás az aggregátorok átszállításra kerültek a még áram nélkül maradt településekre az ott felmerülő igények kielégítésére. Az E.ON biztosított 4 db nagyteljesítményű aggregátort (160-300 kW), amelyek járási hivatal, vízműtelep, valamint 2 teljes tanya áramellátását biztosítja. Valamennyi oktatási intézmény és egészségügyi intézmény aggregátorigényét sikerült megoldani.

A megye területén elzárt település és lezárt útszakasz nincs. Valamennyi településen megoldott a vízellátás és a szennyvízelvezetés. A lakosság melegedése és elhelyezése érdekében 2013. március 17-én 65 db melegedőhely működött, melyekben a rendkívüli időjárás kezdete óta összesen 782 fő fordult meg, valamint az elmúlt 24 óra alatt 17 fő került elhelyezésre.

A MÁV Zrt.-től kapott tájékoztatás alapján, a Záhony-Nyíregyháza szakaszon, a felsővezeték áramellátás problémája miatt 30-40 perces késéssel közlekedtek a vonatok. Ennek kivételével az összes vonalon zavartalan a vasúti közlekedés.

A mai nap folyamán Magyar Honvédség 9 ellátatlan településen 5000 főnek napi kétszeri meleg étkezést és meleg teát biztosít. Ma reggel 16 település 23 oktatási, nevelési intézményében rendeltek el az önkormányzatok tanítási-nevelési szünetet.

A nap során az áramszolgáltató munkálatainak megsegítése érdekében a Magyar Honvédség részéről 6 db lánctalpas jármű érkezett a nehezen járható területen bekövetkezett káresemény felszámolása érdekében – közölte szerkesztőségünkkel Tóth Gabriella tű. fhdgy, megyei hivatalvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!