Nyíregyháza hírei

2013.04.13. 15:21

Előfizetők véleménye a Kelet-Magyarországról: „Kiegyensúlyozott újság”

Nyíregyháza - Erdős Jenőt minden érdekli, de három terület mégis elsőbbséget élvez: a pedagógia, a zene és a sport.

Nyíregyháza - Erdős Jenőt minden érdekli, de három terület mégis elsőbbséget élvez: a pedagógia, a zene és a sport.

Az 1950-es évek óta előfizetője lapunknak Erdős Jenő nyugdíjas pedagógus, címzetes igazgató, aki az egyik legidősebb hűséges olvasónk, hiszen az elmúlt év novemberében töltötte be a 92. évét. Dolgozott közművelődési vezető szakfelügyelőként, a Nemzeti Filharmónia megyei vezetőjeként hangversenyeket szervezett felnőtteknek és fiataloknak, s volt TIT elnökségi tag is.

Naprakész információk

– A munkaköreim és társadalmi megbízatásaim mindig megkövetelték tőlem, hogy naprakész információkkal rendelkezzem, így természetes volt egész életemben, hogy minden napomat a Kelet-Magyarország elolvasásával kezdtem, illetve kezdem mind a mai napig is – mondta érdeklődésünkre a megyében közismert és népszerű Jenő bácsi. – Reggel már itt van az újság, azonban a legfontosabb feladatok elvégzése után a kávé mellett olvasom el a lapot. Először átnézem az elejétől a végéig, majd utána az engem leginkább érdeklő cikkeket olvasom el. Tulajdonképpen minden érdekel engem, de mégis van három olyan terület, amely elsőbbséget élvez: a pedagógia, a zene és a sport. Lehet, hogy ismerőseim csodálkoznak a sport hallatán, de hadd áruljam el, hogy egykoron atletizáltam és fociztam, Vaján focicsapatot is alakítottam, Mátészalkán pedig sportköri elnökként is tevékenykedtem.

– Szeretem a lapban, hogy bizonyos témák meghatározott oldalakon vannak, így tudom, hogy mit hol keressek. Gondolok itt a 2. oldal politikai eseményeire, a sporthírekre, az utolsó oldal érdekes írásaira. Az első oldal rövid cikkei felkeltik az érdeklődést, beljebb pedig következnek az elemzőbb írások.

– Örülök a komolyzenei koncertekről, népzenei eseményekről szóló híreknek, illetve a róluk szóló tudósításoknak, hiszen ezek olyan értékek, amelyekről be kell számolnia lapnak. Az előzetesen kiadott TV műsor már nem tudja követni az olykor becsúszó változásokat, s ez bizony bosszantja az olvasót, de volt már rá példa, hogy az aznapi lapban jelezte a változást a szerkesztőség, s ezt jó ötletnek tartom. A politikai cikkeket tekintve az újságot kiegyensúlyozott, valóban független lapnak tartom, hiszen egyaránt megszólal benne a kormányoldal és az ellenzék is. Én elégedett vagyok a Kelet-Magyarországgal.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!