Nyíregyháza hírei

2013.04.17. 12:58

Pindúr pandúrok a Virág utcai óvodában

A rendőrség, a mentők és a tűzoltók is ellátogattak Nyíregyházán a Virág utcai óvodába, ahol a kicsik kerékpáros ügyességi pályán mutathatták meg ki a legügyesebb, a bátrabbak megsimogathatták a rendőrlovakat, akinek meg ahhoz volt kedve, szirénázhatott a vezetőfülkében.

A rendőrség, a mentők és a tűzoltók is ellátogattak Nyíregyházán a Virág utcai óvodába, ahol a kicsik kerékpáros ügyességi pályán mutathatták meg ki a legügyesebb, a bátrabbak megsimogathatták a rendőrlovakat, akinek meg ahhoz volt kedve, szirénázhatott a vezetőfülkében. - Fontosnak tartjuk, hogy az óvodánkba járó gyermekek biztonságosan tudjanak közlekedni – mondta érdeklődésünkre Rutkovszkiné Fedor Ildikó, majd így folytatta – ezért olyan tapasztalatokkal ismertetjük meg őket, amelynek birtokában jól eligazodnak a környezetükben.

Ezért a közlekedési szabályok megismerését már óvodás korban elkezdjük. A Gézengúz Alapítvány segítségével nyolc pályát rendeztünk be a kicsiknek, közlekedési táblát színezhetnek, ezzel a tiltó, és az eligazító színeket elsajátítják, betekintenek a bűnügyi technikusok munkájába, találós kérdés keretében KRESZ feladványokat fejtenek meg, kerékpáros ügyességi pályán versenyeznek a nagyobbak, a kisebbek kirakós keretében tanulják meg a táblák alakját és jelentését, szelektív hulladékot válogatunk, és megnézzük a rendőrségi, mentő és tűzoltó járműveket.

A nap végén 210 óvodás kap „kerékpáros jogosítványt”, a rajzpályázat legszebb képeit kiállításon mutatjuk be. Köszönjük a rendőrségnek, a mentőknek és a tűzoltóknak azt a segítséget, amivel minden évben hozzájárulnak a nap sikereihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!