Nyíregyháza hírei

2013.05.24. 15:39

Fidesz: Az ország jobban teljesít!

Nyíregyháza - A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a választókerületi elnökök közreműködésével országos konferenciasorozatba kezdett, melynek első állomása Nyíregyháza volt.

Nyíregyháza - A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a választókerületi elnökök közreműködésével országos konferenciasorozatba kezdett, melynek első állomása Nyíregyháza volt. Minden egyes állomáshelyen más-más témában számolnak be a szakemberek az adott területen eddig elvégzett munkáról.

A nyíregyházi konferencia fókuszában a kormány családbarát intézkedési kerültek, melyekről Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára számolt be részletesen.

– A család a kormány számára nem pusztán egy ideológiai fogalom, hanem az a színtér, mellyel kiemelten foglalkozik – fogalmazott a politikus. Az államtitkár a rövid távú intézkedések közé sorolta a családi adózás bevezetését, a gyes három évre történő visszaállítását, valamint a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedéseket (árfolyamgát, végtörlesztés). Külön kiemelte a januári rezsicsökkentést, ami júliusban folytatódni fog.

– A közmunka program és a munkahelyvédelmi akcióterv középtávon javíthatja a magyar családok helyzetét, csak úgy, mint a nagyvállalatok támogatása és a nyugdíjak infláció feletti emelése – közölte Doncsev András, aki szerint a családbarát intézkedések a demográfiai mutatókban is visszaköszönnek, hiszen növekszik az élve születések és a házasságkötések száma, ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb válást regisztrálnak Magyarországon 2010 óta. 

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!