Nyíregyháza hírei

2013.05.07. 12:07

Hatszáz bizony ingyen kapott...

Nyíregyháza - Egy éve működik Nyíregyházán a Pénzügyi Tanácsadó Iroda.

Nyíregyháza - Egy éve működik Nyíregyházán a Pénzügyi Tanácsadó Iroda.Hasznos kezdeményezésnek bizonyult a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) részéről, hogy közbeszerzési eljárás keretében létrehozta a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatot. A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett hálózat irodáiban független, felkészült pénzügyi szakértők a PSZÁF anyagi és szakmai Támogatása mellett végeznek ingyenes tanácsadást.

A PSZÁF célja az volt, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése mellett a vidéki ügyfelek számára - a lakóhelyükhöz közel – díjmentes, szakszerű tanácsot adhassanak a lakosságnak pénzügyi döntéseik meghozatalához, illetve a pénzügyi intézményekkel szembeni vitás ügyeik eredményes elintézéséhez.

A Nyíregyházi Pénzügyi Tanácsadó Iroda egy éve működik az Ipari és Kereskedelmi Kamara székházában, ahova ezidő alatt - személyesen, telefonon, e-mail, s levél útján - több, mint hatszáz ügyfélmegkeresés érkezett, tudtuk meg dr. Fazekas Sándor pénzügyi tanácsadótól.

- A megkeresések zöme a pénzügyi szektorral kapcsolatos volt, a különböző szerződések értelmezése, az abban foglaltak jogossága, az egyes hitelek, devizahitelek, betétek, számlavezetések, bankkártyák témakörében - tájékoztatott Fazekas Sándor. - Sokan érdeklődtek a fizetési nehézségeik miatt, az állami adóssegítő programok iránt /árfolyamrögzítés, Nemzeti Eszközkezelő/, áthidaló fizetéskönnyítő lehetőségek, behajtási eljárások, végrehajtás témákban. A biztosítási szektorban a vagyon-élet-kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, illetve a károk rendezése emelhető ki.

- A panaszos ügyfelek segítséget kaptak a panaszaik jogosságának megvizsgálásához, a szolgáltatókhoz irt leveleik szakszerű megfogalmazásához. Többen a Pénzügyi Békéltető Testülethez, illetve a PSZÁF-hoz irt beadványaik elkészítéséhez, nyomtatványok kitöltéséhez kérték az Iroda munkatársainak segítségét. A konkrét pénzügyi termékek iránt, konkrét pénzintézetek iránt érdeklődőknek ajánlottuk a PSZÁF honlapján található széleskörű adatbázist, amelyből kiválaszthatták a nekik legjobban megfelelő terméket, pénzügyi intézményt - fejezte be Fazekas Sándor hangsúlyozva, hogy a Pénzügyi Tanácsadó Iroda továbbra is várja az ügyfélmegkereséseket Nyíregyházán a Széchenyi u. 2/II. alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!