Nyíregyháza hírei

2013.06.13. 13:17

A Nyír Mentőcsoport is segít a gátakon

Nyíregyháza - A Nyír Mentőcsoportot az OKF Komárom-Esztergom megyébe vezényelte – tudtuk meg a sajtószolgálattól, - és ott végeztek mentési munkákat.

Nyíregyháza - A Nyír Mentőcsoportot az OKF Komárom-Esztergom megyébe vezényelte – tudtuk meg a sajtószolgálattól, - és ott végeztek mentési munkákat. A csoport egyik egysége a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület, akik 8 fővel kapcsolódtak be a búvár feladatokba, és a part erősítésébe. Egy másik egység tagja egy erőgépekkel rendelkező vállalkozó, akinek a gépeire most nem volt szükség, de kétkezi munkásokra igen. A két egység összefogása nyomán a speciális mentők és a Nagyecsed, Kántorjánosi, Hodász környékéről származó cigányemberek becsületes, példaértékű munkát végeztek. A katasztrófavédelem megyei tűzoltói közül a döntő rész már hazatért, és kipiheni fáradalmait. Néhányan a kárenyhítésre még az érintett területen maradtak, köztük Csepely Zsigmond tű. ezredes is, akiknek munkájára a főigazgató Bakondi György tű. dandártábornok, egy másik megye igazgatójával együtt, még közvetlenül igényt tart.

-Hétfőn véget ért a vezénylés, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület öt tagja csatlakozott a Rescue 24 mentőcsapathoz, és közösen, Baja térségében végeznek további munkálatokat.

Másik speciális egységünk, a Legott Görögkatolikus Mentőcsoport a Hortobágy Mentőcsoport egységeként a fővárost védte. Kedden ők is hazatértek, mint nem hivatalos forrásból megtudtuk, egy férfi életét megmentették, aki tisztázatlan okból akarta vízbe vetni magát. Az egy hetes munkában az egység 4 fővel vett részt, a 19 fős Hortobágy Mentőcsoport részeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!