Nyíregyháza hírei

2013.06.19. 15:57

Jobbik-sajtótájékoztató: Balczó: „Irányt tévesztett az új földtörvény”

Nyíregyháza – A földtörvény legfontosabb célja az volt, hogy olyan jogi helyzetet teremtsen az unión belül, aminek köszönhetően a magyar föld a magyar emberek kezében maradhat, valamint, hogy megerősítse a helyben élő magyarokat, akik életvitelszerűen folytatnak mezőgazdasági tevékenységet, és ellehetetlenítse a spekulációs célból történő földszerzést.

Nyíregyháza – A földtörvény legfontosabb célja az volt, hogy olyan jogi helyzetet teremtsen az unión belül, aminek köszönhetően a magyar föld a magyar emberek kezében maradhat, valamint, hogy megerősítse a helyben élő magyarokat, akik életvitelszerűen folytatnak mezőgazdasági tevékenységet, és ellehetetlenítse a spekulációs célból történő földszerzést. Minderről már csak múlt időben beszélhetünk, hiszen a tavaly októberi általános vita után a Mezőgazdasági Bizottság módosító csomagja gyakorlatilag átírta az eredeti földtörvényt – kezdte sajtótájékoztatóját Balczó Zoltán, az országgyűlés alelnöke.

– Cinikusan félrevezetik a közvéleményt! Az új földtörvény elfogadása felér egy hazaárulással, hiszen nem teremt többlet lehetőségeket a családi gazdaságoknak, inkább a tőkés, nagy agrárgazdaságokat hozza helyzetbe. Bár kimondja, hogy külföldiek nem vásárolhatnak termőföldet, csakhogy az unió 26 tagállamában élő, mezőgazdasági végzettséggel rendelkező állampolgárok jogilag nem számítanak külföldinek! A Jobbik meggyőződése, hogy azok a képviselők, akik pénteken megszavazzák az irányt tévesztett, új földtörvényt, elárulják Magyarország érdekeit, éppen ezért név szerinti szavazást kezdeményezünk! – jelentette be az országgyűlés alelnöke.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!