Nyíregyháza hírei

2013.07.13. 12:18

Ha megoldják a fűtéskikötést, befizetem a pénzt!

Nyíregyháza - Olvasóink írják – levelek a Nyíregyházi Lakásszövetkezettel kapcsolatban.

Nyíregyháza - Olvasóink írják – levelek a Nyíregyházi Lakásszövetkezettel kapcsolatban.

A mi lakásunk is „lakszövös”. Nem mi választottuk, így vettük. Két éve befejezték a panelfelújítást, a pincében és a garázsokban 10 cm vastagon leszigetelték a mennyezetet is. A lakóközösségünk úgy döntött, fölösleges a garázsokat távfűteni, szüntessük meg a szolgáltatást. A garázsok fűtése egy teljesen külön kör, a pince folyosóján ágazik le az elosztó vezetékről, még szelep is van rajta, csak el kell zárni, a csöveket sem kell lebontani – gondoltuk. A szándéknyilatkozatot a 75 háztartás 82 százaléka aláírta, az is, akinek nincs is garázsa. A társasházi törvény szerint minden ilyen változáshoz minimum 75%-os többség kell, a Nyíregyházi Lakásszövetkezet elnöke szerint 67% is elegendő, mert mi nem társasház vagyunk, hanem lakásszövetkezet. Kerítettem kivitelezőt, aki elkészítette a terveket, még a megrendelést is megírattam a titkárnővel, csakhogy a Nyírtávhő nem járult hozzá a kivitelezéshez, mondván: 100 %-os támogatásra van szükség (amit erősen kétlek), és a földszinti lakásoknak nem lesz fűtése alulról. A pince födém 10 cm vastag szigeteléséről ők nem tudnak, pedig a munkáról, műszaki átadásról jegyzőkönyv készült! Minden elő van készítve, megszervezve, azt várnánk, hogy a Lakszöv eljárjon az érdekünkben. Bevallom, nekem is van egy kis tartozásom a közös költségben, éppen a tétlenségük miatt! Majd, ha sikerült megszüntetni a garázsok felesleges fűtését, akkor befizetem! Úgy vélem, a pótbefizetési mizériának az lesz a következménye, hogy több tucat olyan társasház fog kilépni a szövetkezetből, akiknek nincs tartozásuk.

Koncz Gábor, Lakszöv-tag

Kötelességük felelősen gazdálkodni

Nem értek egyet a Május 1. tér 11.közös képviselőjének, Villás Tibornénak álláspontjával, miszerint ha egy közösség segítségre szorul, segítsünk, szóval mindenki, aki teheti, tegyen eleget a pótbefizetési kötelezettségnek a nagy hátralékot felhalmozók miatt. Engem rengeteg szövetkezeti tag, sokféle panasszal keresett meg. Van például egy hölgy, akinek a házfelújítás előtt és után is beázik a lakása, ő cseppet sem elégedett, hanem dühös és elkeseredett. A május 1 téri lakóközösségnek természetesen jogában áll befizetni a 10 ezer forintot, mi, akik nem vagyunk megelégedve a Lakszöv teljesítményével és a vezetőség bizonyítványával, másként döntöttünk. Úgy vélem, mi tartjuk el a szövetkezetet, és nem fordítva! Sokan felvetik a felelős gazdálkodás kérdését, a pályázatokkal kapcsolatban pedig a költségeket és a kivitelezési problémákat. A napokban mesélték, hogy volt olyan háztömb Nyíregyházán, amelyik elállt a Lakszöv által kínált 25 milliós pályázattól, mert szinte fele annyiért vállalta más. Mi, a Szántó Kovács János utca lakói ezzel szemben azt sem tudtuk, hogy konkrétan mit mennyiért csináltak a felújítást végző szakemberek. A vezetőségnek és az apparátusnak kötelessége felelősségteljesen bánni a rá bízott vagyonnal az 5200 tag érdekében!

Demeter Sándorné, hb. elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!