Nyíregyháza hírei

2013.07.15. 12:38

Helyi értékből hungarikum

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a 12 tagú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Értéktár Bizottság, melynek feladata a megye értékeinek felkutatása, védelme és megőrzése.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a 12 tagú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Értéktár Bizottság, melynek feladata a megye értékeinek felkutatása, védelme és megőrzése. – Településeink egyharmada jelezte eddig, hogy csatlakozni kíván a munkánkhoz. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bővelkedik olyan értékekben, melyek alkalmasak arra, hogy bekerüljenek a megyei és a nemzeti értéktárba, esetleg hungarikummá minősüljenek. A Magyar Értéktárban már szerepel a Szabolcsi alma-, a Szatmári szilva- és az Újfehértói meggypálinka, s remélem, ezek sora tovább bővül, hiszen számos természeti és kulturális örökséggel, épített környezeti értékkel rendelkezik megyénk – mondta el Lakatosné Sira Magdolna, a bizottság elnöke.

További részleteket a Kelet-Magyarország július 16-ai számának 3. oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!