Nyíregyháza hírei

2013.07.11. 07:28

Piacot keresnek Kínában

Budapest, Nyíregyháza - Üzleti oldalon a VOSZ megyei szervezete tartja a kapcsolatot a távol-keleti országgal.

Budapest, Nyíregyháza - Üzleti oldalon a VOSZ megyei szervezete tartja a kapcsolatot a távol-keleti országgal.

 A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tárgyalt a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) illetékeseivel. A hétfői megbeszélésen bemutatkozott Szecsuán tartomány, felvázolták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Szecsuán tartomány együttműködését, valamint a beruházási lehetőségeket – közölte a VOSZ.

Együttműködésre törekszenek

A Li Gang, a CCPIT szecsuáni elnöke által vezetett delegációt Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke, egyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke és Lőrincze Péter, a VOSZ elnökének főtanácsadója fogadta.

A hazai szervezet a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének 2011-es magyarországi látogatását követően kezdte meg pekingi partnerszervezetével a magyar megyék és a kínai tartományok testvérkapcsolatainak újraszervezését.

A VOSZ az új helyzetben fontosnak tartja, hogy olyan megyék és tartományok ismerkedhessenek meg egymással, amelyekben a kölcsönös üzleti érdek megteremthető.

A VOSZ megyei elnöke szerint a gazdasági együttműködésre a megye szempontjából javasolt terület a mezőgazdaság, elsősorban a zöldség- és gyümölcstermelésre épülő feldolgozóipar lehet.

– Javasoltam, hogy az ivóvíz- és szennyvízfejlesztés, kivitelezés területén a megyében felhalmozódott műszaki, szakmai tapasztalat Kínában is hasznosítsuk egy közös projekt formájában – mondta Czomba Csaba, aki hozzátette: Li Gang úr, a CCPIT Szecsuáni elnöke felajánlatta, hogy egy irodát két évig díjmentesen a VOSZ rendelkezésére bocsát, valamint javaslatot tett az élelmiszer- és a konzervipari feldolgozó technológia Kínába történő szállítására is.

További részletek lapunk július 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik