Nyíregyháza hírei

2013.08.08. 07:06

A fejlesztés alatt ugrik a támogatás?

Nyíregyháza - Olvasónk a napokban az alábbi észrevétellel kereste fel szerkesztőségünket: „Hová teszi a Nyírtávhő egyhavi lakásfenntartási támogatásunkat?”

Nyíregyháza - Olvasónk a napokban az alábbi észrevétellel kereste fel szerkesztőségünket: „Hová teszi a Nyírtávhő egyhavi lakásfenntartási támogatásunkat?” „A legutolsó havi távhőszámlánkhoz az alábbi levelet csatolta a szolgáltató: Tájékoztatjuk, hogy a Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztálya által megítélt és folyósított lakásfenntartási (normatív, alanyi), valamint lakhatást segítő támogatások távhőszolgáltatási számlákban történő jóváírásai 2013. július 1-jétől változnak.

A támogatások kezelését, feldolgozását végző rendszer fejlesztésével párhuzamosan megszűnik a korábbiakban megelőlegezve alkalmazott támogatások jóváírása, és bevezetésre kerül a ténylegesen folyósított támogatási összegek fogyasztói számlákban történő érvényesítése.

A korábbi rendszerről történő átállás miatt viszont 2013 július hónapra vonatkozó számlák nem tartalmaznak támogatási összegeket. A támogatások 2013 augusztus hónapra vonatkozó számláktól kezdődően fognak az érintett fogyasztóink számlájában megjelenni. Az átállás átmeneti változásai miatt szíves megértésüket kérjük!

Sokakat érint

Ha jól értettem, akkor egyhavi támogatást, ami esetemben 5300 forint, elveszítünk. Ezt 12 hónapra az önkormányzat állapítja meg, a Nyírtávhő megkapja, de ezek szerint a júliusi csekken nem mutatkozik meg. Hová teszi ezt az összeget a Nyírtávhő és miért? Mivel ez nagyon sok embert érint, a jóváíratlan összeg milliós nagyságrendű is lehet” – mondta olvasónk.

Olvasónk levelét továbbítottuk a Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft.-nek, akik az alábbi választ fogalmazták meg a kérdésekkel kapcsolatban: „Ezúton szeretnénk megnyugtatni a tisztelt levélírót, valamint a többi érintett fogyasztónkat, hogy őket a változással semmilyen kár nem fogja érni, hiszen a megítélt és folyósított támogatási összegeket a beérkezést követően a kibocsátott számlákban maradéktalanul jóváírjuk.

A fogyasztóink felé megküldött tájékoztatóban leírtaknak megfelelően a folyósított lakásfenntartási (normatív, alanyi), valamint lakhatást segítő támogatások távhőszolgáltatási számlákban történő jóváírásai július 1-től változtak. Az eddigi gyakorlat szerint a Nyírtávhő Kft. megelőlegezte a támogatási összegeket, amelyből rendszeres elszámolási problémák adódtak, ezért augusztus 1-jétől a ténylegesen folyósított támogatási összegek a társaságunkhoz való beérkezés után fognak jóváíródni fogyasztóink számláiban.

Nem veszítik el a támogatást

Ebben az esetben is szigorúan a határozatokban 12 hónapra megítélt támogatási összegeket folyósítják, így nem fordulhat elő, hogy bármely fogyasztónk is egy havi támogatási összeget elveszítene. A júliusi átállás tehát nem kimaradást, hanem egy hónapos eltolódást jelent a további támogatások folyósításában.

A Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztálya által megítélt lakásfenntartási (normatív, alanyi), valamint lakhatást segítő támogatásokra vonatkozó határozatok ugyan 12 hónapra vonatkoznak, de a távhőszolgáltató felé mindig csak az aktuális havi támogatási összegeket utalják el.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!