Nyíregyháza hírei

2013.08.08. 09:27

A megoldás: orvkaszálás

Mindjárt virágzik a parlagfű, s akkor a rengeteg pollentől jaj az allergiásoknak! – hallhatjuk nap mint nap. Azonban nemcsak ez a veszélyes növény, hanem az irtásának az ügymenete is „virágzik”. Mert mi is történik, ha a lelkiismeretes állampolgár bejelentést tesz egy fertőzött területről? - M. Magyar László jegyzete.

Mindjárt virágzik a parlagfű, s akkor a rengeteg pollentől jaj az allergiásoknak! – hallhatjuk nap mint nap. Azonban nemcsak ez a veszélyes növény, hanem az irtásának az ügymenete is „virágzik”. Mert mi is történik, ha a lelkiismeretes állampolgár bejelentést tesz egy fertőzött területről? - M. Magyar László jegyzete. A talajvédelmi igazgatóság továbbküldi az információt a földhivatalnak, ahol beazonosítják a területet, s erről értesítik az igazgatóságot. Az igazgatóság munkatársai a helyszínen ellenőrzést végeznek, s ha belterületről van szó, értesítik a közigazgatásilag illetékes önkormányzatot.

Még ezután sem indul el senki a gyomot irtani, mert a jegyzőnek a kényszerkaszáltatásról szóló határozatot előbb több napra ki kell függesztenie a hivatalban – holott már túl vagyunk a türelmi határidőn –, s még vállalkozók között meg is versenyeztetnie a közérdekű védekezés elvégzését. Nehezíti a helyzetet, ha körbe kerített területről van szó, mert aki átlép az irtás érdekében a megroggyant kerítésen, az magánlaksértést követ el.

Lássuk meg vagy inkább ne vegyük észre ezek után a parlagfüves területeket? Talán jobban járunk, ha nem bejelentést teszünk, hanem azonnal kaszát ragadunk és munkához látunk az éj leple alatt...

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!