Nyíregyháza hírei

2013.08.19. 11:04

Jegyzet: Én is adnék egy feketét

<em>„Abban az esetben, ha Ön még nem töltötte be a 18. életévét, kérjük, továbbolvasás nélkül adja át a szórólapunkat 18 év feletti ismerősének!” – áll az egyik Nyíregyházán található nemzeti dohánybolt szórólapján, ami a postaládámból került elő a minap. Palicz István jegyzete.&nbsp;</em>

„Abban az esetben, ha Ön még nem töltötte be a 18. életévét, kérjük, továbbolvasás nélkül adja át a szórólapunkat 18 év feletti ismerősének!” – áll az egyik Nyíregyházán található nemzeti dohánybolt szórólapján, ami a postaládámból került elő a minap. Palicz István jegyzete. 

A 18-as karikával ellátott, reklám ízű tájékoztató – amit az írásbeli tilalom láttán garantáltan továbbolvas minden „illetéktelen”, hogy megtudja, mi az, amiről nem tudhat – nem csak azt adja hírül, hol és mikor érdemes felkeresni a frissen nyílt üzletet, eldicsekszik folyamatosan bővülő termékpalettájával is (alkoholos italok, kávé, üdítő, kiegészítő termékek), a hátoldalon pedig egy jó hírrel ajándékozza meg az olvasót: kávéital-hűségakció indul, minden 10. feketére vendégül látják a betérőket, félszáz adag elfogyasztása után pedig egy kávésbögre a „nagyivók” jutalma!

A vásárlócsalogató ajánlattal önmagában semmi bajom, sőt, kifejezetten ötletesnek tartom. A keveseket megszólító, mégis mindenkinek szóló dohánybolt-reklámért azonban – amennyiben egy pillanatra is komolyan vesszük a fiatalkorúak védelmében meghirdetett nemzeti nagycirkuszt – én is adnék egy feketét, igaz, nem bögrébe, hanem a dohánybolt képzeletbeli ellenőrzőjének magatartás rovatába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!