Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 12:55

Jegyzet: Nagy baj van a ,,fejjel”

<em>Vannak emberek, akik nem szeretik az aprópénzt, mert húzza a zsebüket, vagy kikoptatja a pénztárcájukat, esetleg nem tudják egymástól megkülönböztetni az érméket. Nos, én az ellentáborba tartozom. Vonzalmam a fém fizetőeszközök iránt még gyermekkoromra vezethető vissza, már akkor szerettem a tenyeremben melengetni, a zsebemben forgatni azokat.</em> Csáki Alexandra jegyzete.

Vannak emberek, akik nem szeretik az aprópénzt, mert húzza a zsebüket, vagy kikoptatja a pénztárcájukat, esetleg nem tudják egymástól megkülönböztetni az érméket. Nos, én az ellentáborba tartozom. Vonzalmam a fém fizetőeszközök iránt még gyermekkoromra vezethető vissza, már akkor szerettem a tenyeremben melengetni, a zsebemben forgatni azokat. Csáki Alexandra jegyzete. Felnőtt fejjel eljutottam odáig, hogy napokig tartogatom a legfényesebb és legújabb érméket, s csak a legvégsőbb esetben és fájó szívvel adom oda őket a boltban. Legalábbis így volt ez néhány hónappal ezelőttig, amikor észrevettem, hogy egyre több az idei fémpénz. Először azt gondoltam, hogy ennyivel több „gomb” került forgalomba mostanság, aztán megnéztem azokat okával. Őszinte leszek: nem voltam boldog attól, amit felfedeztem. Az „írással” nem volt gond, de a „fej” megváltozott. Hiányzik róla egy szó. Egyetlen, nem hosszú, nem is rövid, de nagyon fontos szó, aminek nem lett volna szabad eltűnnie. Mára megváltozott a gusztusom, már mást gyűjtök. Azokat az érméket szeretem és tartogatom, melyek csorbák, koszosak, de rajta van a szó, amit nagyon sokan megnyugvással olvasunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!