Nyíregyháza hírei

2013.08.26. 12:22

Légfegyver sebesített meg egy nőt

Lapunk információi szerint a hétvégén egy nőt légfegyver sebesített meg, kórházi ellátásra volt szüksége. A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata bővebb tájékoztatást későbbre ígért, egyelőre még vizsgálják az eset körülményeit.

Lapunk információi szerint a hétvégén egy nőt légfegyver sebesített meg, kórházi ellátásra volt szüksége. A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata bővebb tájékoztatást későbbre ígért, egyelőre még vizsgálják az eset körülményeit. Az érvényben lévő, a légpuskával kapcsolatos szabályozás felől Plavecz János megyei fővadásztól érdeklődtünk, aki kategorikusan kijelentette: a 7,5 Joule-nál nagyobb torkolati energiával bíró légpuska már lőfegyvernek számít, azaz engedélyköteles.

– Fegyvertartási engedély nélkül csak az ennél alacsonyabb torkolati energiával rendelkező légfegyvert lehet használni, de azt is csak a jogszabályok betartásával. Azaz nem lehet csak úgy lövöldözni a kertünkben verebekre vagy békákra, a puskát csak zárt helyen használhatjuk, mondjuk a pincékben kialakított lőtéren, ahol nem okozhatunk a környezetünkben kárt.

Plavecz János kiemelte: vadászterületen sem használhatunk csak úgy légpuskát, itt a vadőr intézkedhet, más esetben a rendőrség tesz feljelentést a bíróságon – közölte a szakember, aki hozzátette: léteznek a polgári lövész egyletek, ahol legális keretek közt lehet légpuskával célba lőni.

Részletek a Kelet-Magyarország augusztus 27-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!