Nyíregyháza hírei

2013.08.29. 14:29

Van felső határa az igazgatói pótléknak

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország 2013. augusztus 29-i számában megjelent Tényleges fedezete van a pedagógus-béremelésnek című cikkel kapcsolatban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő egy félreértést tisztázott.

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország 2013. augusztus 29-i számában megjelent Tényleges fedezete van a pedagógus-béremelésnek című cikkel kapcsolatban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő egy félreértést tisztázott. „A polgármestereknek lehetőségük van az intézményvezetők fizetését egyedileg megvizsgálni – ez szerepelt a lapban, ami nem helytálló, hiszen a köznevelési intézmények a KLIK-hez tartoznak. Az tény, hogy korábban a polgármesterek egyedi döntésével indokolatlanul magas fizetéshez juthattak az intézményvezetők. Most az igazgatói pótléknak van felső határa: 80 ezer forint. Így fordulhat elő, hogy egyes intézményvezetőknek csökken a fizetésük. Továbbra is állítom, hogy a pedagóguspálya presztízsének visszaállítása a cél, a szeptember elsején életbe lépő változások ennek jegyében születtek. Az átlagban 34 százalékos béremelés nagy előrelépés”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!