Nyíregyháza hírei

2013.09.25. 19:31

Százkét év egy szerető családban

Nyíregyháza - Fenyvesi Mihályné Emma néni 1911-ben született, 102. születésnapján szűk családja és a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ dolgozói mellett Tormássi Géza önkormányzati képviselő köszöntötte.

Nyíregyháza - Fenyvesi Mihályné Emma néni 1911-ben született, 102. születésnapján szűk családja és a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ dolgozói mellett Tormássi Géza önkormányzati képviselő köszöntötte. – Tarcalon születtem, sokáig ott is laktunk. Korán férjhez mentem, aztán már csak a családomnak és a munkának éltem. Három lányom, öt unokám, hét dédunokám és három ükunokám van – mondja kedvesen Emma néni, aki tiszteletre méltó kora ellenére jó fizikai állapotnak örvend. – Hajnalban és este a tarcali földünkön dolgoztam, közben segítettem a gyerekek körül. Most is mindent megcsinálok, közben biztatom magam – teszi hozzá Emma néni, aki szerint ez lehet a hosszú élet titka. Lányai mosolyogva mesélik: édesanyjuk nem szed gyógyszert, 15 éve nem látta orvos, mégis egészséges, tevékeny.

– Nem szeretek betegnek lenni, bármi bajom volt, akkor is mentem, csináltam a dolgom, nem hagytam el magam – kapcsolódott be a beszélgetésbe Emma néni is, aki büszkén újságolta, hogy nem a mostani az első születésnapi ünnepség, amit a tiszteletére szerveztek.

– Tarcalon nagyon sokan ismernek és szeretnek, így ott is felköszöntöttek, mert szinte minden évben visszamegyek az ott élőkhöz.

Amikor jó egészséget és további boldog mindennapokat kívántunk neki, nevető hangon felelte: talán jövőre újra találkozhatunk!

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!