Nyíregyháza hírei

2013.10.17. 18:57

Plakátverseny az internetfüggőség ellen

Nyíregyháza - „Végiggondoltam, hogyan lehetne a megszokottól eltérő szemszögből láttatni a témát...”

Nyíregyháza - „Végiggondoltam, hogyan lehetne a megszokottól eltérő szemszögből láttatni a témát...”

– Az egész úgy kezdődött, hogy anno nem vettek fel a Művészetibe. Akkor ez nagyon bántott, de már tudom, hogy jobb ez így, mert ha kötelezően kellene ezzel foglalkoznom, egy idő után terméketlenné válnék. A rajz, a tervezés megmaradt hobbinak – mesélte a 18 éves Lajti Evelin, aki nemrégiben megnyerte a Nyíregyháza testvérvárosában, Iserlohnban meghirdetett „Ne válj internetfüggővé!” című plakátkészítő versenyt.

Egymás mellett, mégis egyedül

– Egy barátnőm szólt, hogy van egy ilyen lehetőség. Megtetszett a kiírás, végiggondoltam, hogy hogyan lehetne a megszokottól eltérő szemszögből láttatni a témát, mert nem akartam tucatot kiadni a kezemből. Ha függőségről beszélünk, az átlagembernek a drog jut az eszébe, ez az ötlet mozgatta a legtöbb indulót is.

– Én egy más aspektusból közelítettem meg: a plakátomon emberek állnak egymás mellett, mégis egyedül. Semmi nem köti össze őket, csak a kettes számrendszer kapcsolja őket a különböző, jól ismert logókhoz. A színek komorak, a kép alig láthatóan át van húzva. Én így képzeltem el az internetfüggőség elleni felhívást – részletezte a nyíregyházi Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola közgazdász szakos tanulója, aki a verseny honlapjáról értesült arról, hogy magyar oldalon ő kapja az első díjat.

– Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy nyerek. Anyukám és a barátaim nagyon büszkék voltak rám, ahogy az osztályfőnököm és egyben felkészítő tanárom, Bogárné Szilágyi Zita is, akinek sokat köszönhetek. Baromi jó érzés – mondta végül nevetve Lajti Evelin.

A plakátokból összeállított kiállítás a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Galériájában látható.

KM-CSA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!