Nyíregyháza hírei

2013.11.08. 13:13

A téli közfoglalkoztatásban 545-en jutnak munkához a Nyírerdő Zrt.-nél

Nyíregyháza, 2013. november 8., péntek (MTI) - A téli közfoglalkoztatási program keretében 545-en jutnak munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél - közölte a cég vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. november 8., péntek (MTI) - A téli közfoglalkoztatási program keretében 545-en jutnak munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél - közölte a cég vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.

Szalacsi Árpád elmondta: a hat hónapos program november elsején indult, folyamatos a létszámfelvétel és december végéig 436 ember alkalmaznak. A többiek pedig 2014. első négy hónapjában kerülnek státusba.

A Nyírerdő Zrt.-nél szeptember végén fejeződött be a tavaszi-nyári, hétnapos közfoglalkoztatási program, amelynek során 800 ember jutott munkához Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állami tulajdonú erdőiben.

A zrt. hosszú ideje vállalt részt a munkanélküliek közfoglalkoztatásából, 2010. óta például már több, mint 3500 álláskeresőt alkalmazott.

Szalacsi Árpád kiemelte: a téli program költségvetése 344,6 millió forint, s az összeg teljes egészében a Belügyminisztérium támogatása. A tárca forrását a bérekre, a járulékokra, munka- és védőruhákra, munkásszállításra, a munkába járás, illetve a szervezési és alkalmassági orvosi vizsgálatok költségeire, valamint eszközbeszerzésre használhatják fel.

A programban szakképzés is szerepel, a két megye munkaügyi központjának szervezésében december 1. és március 31. között 18-an erdőművelő, 34-en kisgépkezelő, 68-an pedig parkgondozó képesítést szerezhetnek.

A téli közfoglalkoztatottak napi 8 órás munkát kapnak. Vágástakarításokban vesznek részt, erdészeti séta- és turistautak, tanösvények karbantartását, újak kijelölését végzik. Úgynevezett közjóléti eszközöket is kihelyeznek az erdőkbe és újítanak fel, továbbá összeszedik a fák közül az oda illegálisan lerakott hulladékokat.

Közreműködnek továbbá a természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációs munkálataiban, a határjelek felújításában, illetve a tűzmegelőzést szolgáló feladatok elvégzésében - mondta a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik