Nyíregyháza hírei

2013.11.04. 11:40

Gépszemlét tartott a közút

Nyíregyháza - A megyei igazgató szerint a tél egyre jobban kitolódik februárra és márciusra.

Nyíregyháza - A megyei igazgató szerint a tél egyre jobban kitolódik februárra és márciusra.

Bár még az időjárás nem kifejezetten télies, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ennek ellenére már készül a hóra és a fagyra. – A mi szakmánkban nem lehet biztosra menni, legfeljebb az előző néhány év tapasztalataiból tudunk kiindulni – kezdte lapunk tájékoztatását Szamos István megyei igazgató a közút nyíregyházi üzemmérnökségén.

– Jelenleg is zajlik a téli üzemeltetésre használt eszközpark rendbetétele és beüzemelése, a munkagépeket és a hozzájuk tartozó kiegészítő elemeket, adaptereket a következő napokban üzemmérnökségenként tüzetes ellenőrzésnek vetjük alá.

Síkos és havas napok

A szakember szerint egyre gyakoribb az, hogy a télies, havas időszak kitolódik a februári és márciusi hónapra.

– Egy szezonban körülbelül hatvan úgynevezett síkos, és húsz úgynevezett havas nap van. Egy sózógépre harminc-harmincöt kilométer útszakasz rendben tartása jut. A nyíregyházi üzemmérnökségen harminc munkatársunk dolgozik, szükség esetén tudunk még embereket szerződtetni.

Szamos István a gépparkra visszatérve elmondta: jelenleg tizenöt munkagép (hómarók, valamint hóekével felszerelt sószórógépek) szemléje folyik.

– Saját tulajdonú gépparkunk van, extrém esetben még ehhez tudunk kölcsönözni is. A megyében 2200 kilométer, míg Nyíregyházán 420 kilométer útszakaszért vagyunk felelősek.

Bevezető szakaszok

A megyeszékhelyen a nagykörút a miénk, valamint az országos közutak bevezető szakaszai tartoznak hozzánk, ilyen szakasz például a Simai út, a Bethlen Gábor utca egy része, a Pazonyi út vagy a 4-es út bevezető része – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!