Nyíregyháza hírei

2013.11.19. 13:12

MSZP-sajtótájékoztató | Miközben klubadósságot vállalnak át, éheznek az emberek

Nyíregyháza - Halmi József, az MSZP megyei alelnöke keddi, nyíregyházi sajtótájékoztatójának kezdetén kijelentette: több éve húzódik a megyei kórházberuházás, amely mára 3 milliárd forinttal többe kerül, mint ahogyan azt eredetileg tervezték.

Nyíregyháza - Halmi József, az MSZP megyei alelnöke keddi, nyíregyházi sajtótájékoztatójának kezdetén kijelentette: több éve húzódik a megyei kórházberuházás, amely mára 3 milliárd forinttal többe kerül, mint ahogyan azt eredetileg tervezték. „Nem pusztán a beruházással, az ellátással is problémák vannak. Sokan panaszkodnak, hogy a megye kórházaiban nem megfelelő az ellátás színvonala. Nem elég például a fertőtlenítőszer és a steril ruha. A fideszes megyei önkormányzati képviselők tehetnének róla, hogy álljon vissza a normális betegellátás és gazdálkodás”.

Halmi József hozzátette: „A megyében egyre nehezebb az emberek megélhetése. Minden számla egy Fidesz-kampány. Nagy fővárosi klubok adósságait vállalja át a kormány, miközben a gyerekek, a nyugdíjasok éheznek. Csak teljesítményorientáltan lehet támogatni a sportot. Ne a pazarló sportágak költségeivel foglalkozzanak, hanem a méltánytalanul kicsi nyugdíjemeléssel, az éhbérért dolgozó közmunkásokkal, és végre létesíteni kellene 1 millió új munkahelyet, ha már megígérték”.

KM

Ezek is érdekelhetik