Nyíregyháza hírei

2014.01.31. 19:59

Bárki így tett volna

Nyíregyháza - Nem volt sokáig titok, hogy kollégánk Pusztai Sándor volt az újságíró, aki lebuktatott egy háromfős külföldi tolvajbandát Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Nem volt sokáig titok, hogy kollégánk Pusztai Sándor volt az újságíró, aki lebuktatott egy háromfős külföldi tolvajbandát Nyíregyházán. Az akcióról így mesélt: egy ismerősömet a háromfős csoport két tagja 11 éve megpróbálta meglopni a nyíregyházi belvárosban. Nem sikerült, de az arcukat megjegyezte. Már tavaly is jelezte, hogy visszatértek a tolvajok, majd pár napja megint felfigyelt rájuk. Én azt kértem, ha megint felbukkannak, szóljon.

Így is lett, és csütörtök délelőtt jött a telefon, itt vannak! Erre odasiettem a sétáló utcába, ahol az ismerős megmutatta, hol találom az egyiket a gyanús figurákból. A Zrínyi Ilona utca Országzászló tér felőli végén figyelt, ekkor én a másik oldalon lévő gyorsbüfé mellett álltam, egy 10-12 fős csoport mellett, így ők takartak, de meg tudtam figyelni a figyelőt. Lassan távolabb lépve sikerült róla képet készíteni, ez volt a végső cél, hogy a rendőröknek eljuttatva, legyen mit megmutatni az esetleges lopások sértetteinek.

Hamarosan megérkezett a másik két társ is, és sietve átmentek a gyalogátkelőn, az Iskola utca felé haladva. Én is másik pontra mentem, és azt láttam, hogy a tolvajok visszajönnek. Ekkor megint sikerült róluk képet készíteni. Elindultam a Kossuth tér felé, és már a Hősök teréhez értem, amikor jött két rendőr. Szóltam nekik, hogy ha sikerülne igazoltatni a gyanús alakokat, akkor teljes adat állna rendelkezésre az azonosításhoz. Ők nagyon ügyesen kértek erősítést, hogy a menekülési utakat lezárják, így mire a barátommal, a város gondnokkal a Bercsényi utcához értünk, két tolvajt már elfogtak a járőrök. A harmadik ugyan megugrott, de a többi rendőrnek is megmutattuk a képet, hogy kit kell keresni. Ők hamarosan el is fogták, így lett teljes a kollekció.

Azt már utóbb tudtam meg, hogy a gyanú beigazolódott, a tolvajok most is arattak, de legalább már nem kell utánuk járkálni, biztos helyen várják a sorsukat. A rendőrök megköszönték a segítséget, én meg azt köszönöm nekik, hogy ügyesek voltak. Volt, aki hőstettnek gondolta az egészet, de én úgy hiszem bárki így tett volna. Korábban fogtunk már Bordás Bélával és Szabó Gergővel kerékpártolvajt, és volt, hogy telefonfülke fosztogatót sikerült leleplezni. Most is van valaki, akit megpróbálunk rendőrkézre adni.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!