Nyíregyháza hírei

2014.01.03. 10:05

Illegális mosószerüzemet számoltak fel Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2014. január 3., péntek (MTI) - Illegális mosószerüzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyíregyházán - közölte a szervezet észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. január 3., péntek (MTI) - Illegális mosószerüzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyíregyházán - közölte a szervezet észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.Jánvári-Stefán Regina elmondta: az üzemben csaknem négymillió forint értékű hamisított terméket foglaltak le, és az ott dolgozó öt férfi előállították.

A pénzügyőrök kilencezer liter hamis mosószert találtak a helyszínen.

Az ellenőrzés idején nemcsak gyártás, hanem értékesítés is zajlott az üzemben.

A mosószerek egy része már neves márkajelzéssel ellátott flakonokba volt töltve, míg a többit nagy tartályokban tárolták. Jelentős mennyiségű mosópor is volt a helyszínen, továbbá háromezer üres flakon várt töltésre, a hozzájuk tartozó márkajelzésekkel, kupakokkal, levonókkal együtt.

Az előállított öt férfi ellen üzletszerűen elkövetett iparvédelmi jogsértés miatt indult eljárás.

A lefoglalt vegyi termékek szakértői vizsgálata folyik - jegyezte meg a sajtóreferens.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!