Nyíregyháza hírei

2014.01.30. 07:46

Közpénzen mentjük a diplomákat

Nyíregyháza - Az állam pénzén tanulhat, akinek nincs nyelvvizsgája, 10 ezer fiatalnak segíthet a 3 milliárdos program.

Nyíregyháza - Az állam pénzén tanulhat, akinek nincs nyelvvizsgája, 10 ezer fiatalnak segíthet a 3 milliárdos program. A statisztikai adatok szerint mintegy 50 ezer olyan „kvázi diplomás” van Magyarországon, akinek csak a nyelvvizsga hiányzik a dokumentum átvételéhez. Mintegy 10 ezer fiatalnak segíthet a kormány által útnak indított, 3 milliárd forintos költségvetésű Diplomamentő program, amely minden egyes „megmentett” diplomához 300 ezer forint támogatást nyújt.

Motiváltak a sikerre

A pénzügyi mentőöv 240 órás tanfolyamra vonatkozik, és a maximális összege fejenként 300 ezer forint lehet. A résztvevőknek a tanfolyam végén a nyelvvizsgát kell csak finanszírozniuk, de regisztrált álláskeresők számára még ez is ingyenes lesz!

Úgy tudni, a kormány nemcsak a nyelv­iskola-padba ülő diákokat, hanem az őket minimum heti 6 órában okító képzőhelyeket is motiválná a jó teljesítményre: ha nem éri el a kellő százalékot a sikeres vizsgázók száma, a támogatás utolsó részletét nem fizetik ki az intézményeknek. A bukott diákok az első sikertelen vizsga után még kétszer próbálkozhatnak (önköltségen), ha itt is kudarcot vallanak, a képzési díj felét vissza kell fizetniük.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!