Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 13:30

Szintvizsgák a megyében

Nyíregyháza - Ebben az évben 3550 tanuló jelentkezett a 190 vizsgára.

Nyíregyháza - Ebben az évben 3550 tanuló jelentkezett a 190 vizsgára.

Az idén tizedik alkalommal szervezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a megyei iskolarendszerű szakképzésben résztvevő diákok számára a szakmai szintvizsgákat. Tavaly országosan közel 26 ezer diák adott számot gyakorlati tudásáról a megmérettetésen, várhatóan idén még ezt a létszámot is meghaladja a tanulók száma. Megyénkben 2013-ban 1673-an tettek sikeres vizsgát, míg ebben az évben 3550 tanuló jelentkezett a 190 szintvizsgára, 26 oktatási intézményből, 43 szakképesítésben.

A megyei kereskedelmi és iparkamara ahogy eddig, most is részt vesz ezen vizsgák előkészítésében február és október között, együttműködve a képző intézményekkel. A szintvizsga a szakmai vizsgát megelőzően információt ad a tanulók időarányos felkészültségéről, gyakorlati ismereteik szintjéről, kreativitásukról. Lehetőséget biztosít oktatók és tanulók részére a hiányzó ismeretek pótlására. Növelheti a szakmunkástanulók szakmunkásvizsgára való felkészítésének hatékonyságát, eredményességét.

A szintvizsgára való sikeres felkészülést segíti, hogy a követelményrendszer nyilvános, továbbá a feladatbankok hozzáférhetők a www.isziir.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!