Nyíregyháza hírei

2014.02.18. 08:51

Mire megy el a diákhitel?

Nyíregyháza - Nehéz döntés a diákhitel-igénylés, de gyakran nincs más lehetőségük a továbbtanulóknak.

Nyíregyháza - Nehéz döntés a diákhitel-igénylés, de gyakran nincs más lehetőségük a továbbtanulóknak. Végre lezárult egy, a középiskolás végzősöket igencsak stresszelő időszak, de csak azért, hogy elkezdődhessen egy újabb: aki tehette, elküldte a vágyott felsőoktatási intézményeknek a jelentkezési lapját. Visszakozni már nem lehet, de arra sincs idő, hogy hetekig azon mantrázzanak, jól döntöttek-e, hiszen jön az újabb agylövés, készülniük kell az érettségi vizsgára.

Már a Neptunon is

A jelentkezési határidővel egyúttal a tavaszi szemeszter első diákhitel-igénylési időszaka is lezárult. Ha minden jól megy, a kérvényező márciusban már hozzá is juthat az első havi pénzéhez. Az idei tanévtől a Neptunon keresztül is igényelhető a hitel. Az egész félévre vetítve akár 250 ezer forintot is felvehetnek a szabad felhasználású diákhitel esetében, melynek kamata jelenleg 6,5 százalék.

Ez nem csak azok számára érdekes, akik most vesznek fel hitelt, hanem azoknak is, akik már törlesztenek, hiszen az ő tőketartozásuk ezzel a kamattal terhelődik a követező időszakban. A Diákhitel 2-t továbbra is 2%-os kamattal és kizárólag önköltséges képzésben részt vevő hallgatók igényelhetik.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!