Nyíregyháza hírei

2014.03.05. 08:06

A látogatási tilalom a betegek védelmében van

Nyíregyháza - Vasárnap délután többen is álltak a Sóstói úti kórház bejáratánál. Először nem tudtam mire vélni a dolgot, aztán leesett, hogy látogatási tilalom van, s nem engednek be senkit sem a biztonsági őrök.

Nyíregyháza - Vasárnap délután többen is álltak a Sóstói úti kórház bejáratánál. Először nem tudtam mire vélni a dolgot, aztán leesett, hogy látogatási tilalom van, s nem engednek be senkit sem a biztonsági őrök. Csakhogy hétfőn már szakrendelés is működik mind a két nyíregyházi kórházban, vagyis be kell engedni az embereket az orvosokhoz. Elgondolkoztam azon, hogy vajon a kórház biztonsági személyzete különbséget tud-e tenni hétköznap, hogy ki megy szakrendelésre, ki megy beteglátogatóba? – juttatta el lapunkhoz észrevételét Szabó István nyíregyházi olvasónk.

Indokolt a betegek védelme

– Az influenza, illetve az influenzaszerű megbetegedések száma olyan mértéket öltött, hogy a betegek védelme érdekében a kórház vezetése a teljes látogatási tilalom elrendelésére kényszerült. Mivel hétköznap szakrendeléseken is fogadják a betegeket, így a kórház teljes területét nem lehet lezárni az érkezők elől – adott választ Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke.

– A portaszolgálat azonban minden belépőtől elkéri a beutalót a szakrendelésre. A fekvőosztályokon a szakdolgozók figyelmeztetik azokat a látogatókat, akik a tilalom ellenére veszélynek teszik ki a betegeket. A látogatási tilalom azt is jelenti: a hozzátartozók tudják, érezzék, hogy a gyógyulni vágyó pácienseket szeretnénk megvédeni egy olyan fertőzéstől, mely egy legyengült szervezet esetében hosszan elhúzódó betegséget jelenthet. Ismerve a lakosság beoltottsági mutatóit, amely húsz százalék alatt van, indokolt a járvány idején betegeink védelme – hangsúlyozta a szóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!