Nyíregyháza hírei

2014.03.21. 13:05

Bicikliút épül a Tokaji úton

Nyíregyháza - A Nyíregyháza kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projekt keretein belül a Rákóczi és a Tokaji úton épülő kerékpárvonalat mutatta be dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projekt keretein belül a Rákóczi és a Tokaji úton épülő kerékpárvonalat mutatta be dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Nyíregyháza az elmúlt években jelentősen növelte kerékpárút hálózatának hosszát, amely jelenleg meghaladja a 40 kilométeres hosszúságot. A projekt közvetlen célja, hogy a jelenleg különálló szakaszokat lehetőség szerint összekapcsolja és bővítse kerékpáros hálózatát. A tervezett szakaszok megépítésével a város eddigi, közel 41 kilométernyi kerékpárforgalmi létesítménye további 7 kilométerrel bővül.

A tervezett nyomvonalon számos közösségi épület, munkahely található. A tervezett szakaszok megépítésével a város nagykörútjának egy része, valamint Sóstó településrész kapcsolódik be a kerékpáros közlekedés hálózatába. A településrészig tervezett nyomvonal (Korányi Frigyes utca) a vasút helyközi megállójában végződik. A városvezetés célja belváros és a külső településrészekről a városközpont irányába történő biztonságos kerékpározás lehetőségének megteremtése.

– A pályázat teljes elszámolható költsége 583 906 454 Ft. A március 18-án kapott újabb, úgynevezett önerő támogatás 37 millió Ft-os összegével együtt végül 574 988 003 Ft támogatási összeggel, közel 98,5 %-os támogatással valósul meg a projekt – közölte dr. Kovács Ferenc, majd hozzátette: a Tokaji úton 570 méteren folynak a munkálatok, a kerékpárút a Mezőgazdasági Szakközépiskoláig nyúlik majd és átadása áprilisban várható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!