Nyíregyháza hírei

2014.03.11. 18:42

Ifjú matekzsenik a bázisiskolában

Nyíregyháza -  Hagyományaihoz híven, idén is meghirdette többfordulós matematika versenyét az 1-4. évfolyamos diákok körében a Bem József Általános Iskola.

Nyíregyháza -  Hagyományaihoz híven, idén is meghirdette többfordulós matematika versenyét az 1-4. évfolyamos diákok körében a Bem József Általános Iskola. A számok világában jártasságot szerzett tanulóknak előbb egy teszt jellegű feladatsort, majd „kidolgozós” feladatokat kellett megoldaniuk, tudásuk legjavát nyújtva.

A kedden megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen oklevéllel és könyvjutalommal térhettek haza a dobogós helyen végzett versenyzők. Miután dr. Baloghné Mester Éva iskolaigazgató megdicsérte a diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat, elmondta: a matematika tudásnak nagy hasznát vesszük az életben, hiszen segítségünkre van a problémamegoldásban, a logikus gondolkodásban, a mindennapi életben.

)

– Ahhoz, hogy tudjuk, pontosan annyi visszajárót kaptunk-e a bolti pénztáránál, amennyi jár, vagy képesek legyünk okosan beosztani a zsebpénzünket, elengedhetetlen a matematikai ismeretek tudása. Iskolánk éppen ezért – az angol idegen nyelv és a testnevelés mellett – erre a tantárgyra is nagy hangsúlyt fektet.

KM-PI

Versenyeredmények

1. évfolyam:

I. Jeles Antal (1. c)

II. Catono Dóra (1. a)

III. Tamasi Tamara (1. b)

2. évfolyam

I. Kovács Zalán (2. a)

II. Petróczy Áron (2. b)

III. Vincze Dominik (2. c)

3. évfolyam

I. Rigó Mátyás (3. a)

II. Bakos Alex (3. b)

III. Jeles Egon (3. a)

4. évfolyam

I. Toldik Zsófia (4. a)

II. Tóth Bence (4. a)

III. Aranyosi Bálint (4. a)

Versenyszervező pedagógusok: Csatáry Tünde és Veres Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!