Nyíregyháza hírei

2014.03.18. 16:58

Könnyebben forgó milliárdok

Nyíregyháza - A 2002-es kezdés óta 200.000 hazai kis- és középvállalkozás jutott 1280 milliárd forint hitelhez Széchenyi Kártyával.

Nyíregyháza - A 2002-es kezdés óta 200.000 hazai kis- és középvállalkozás jutott 1280 milliárd forint hitelhez Széchenyi Kártyával.

Csak megyénkben 9000 vállalkozó jutott mintegy 60 milliárd forint kedvezményes hitelhez a 2002-ben indított Széchenyi Kártya Program keretében – beszéltek önmagukért a számok a mai napig páratlan együttműködéssel vitt kezdeményezésről kedden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

– Ebben az országban és ebben a megyében a vállalkozók egyik legnagyobb gondja a tőke- és forráshiány, ezen segített a Széchenyi Kártya a maga kedvezményes kamatozásával és egyszerűsített igénylési eljárásával – emelt ki két fontos szempontot Pekó László, a kamara elnöke. Itt tette hozzá, hogy a sikerhez szükség van kiegyensúlyozott, vállalkozóbarát állam- és közigazgatásra, kiszámítható gazdasági környezetre, gazdasági növekedésre, és a mindezekből fakadó keresletre, piacra.

– Szolgáltató közigazgatás a célunk, amely egyszerűbb, gyorsabb ügyintézéssel teszi lehetővé, hogy senki ne rabolja a vállalkozók idejét – reagált a felvetésre dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott.

- A LEGO a jó példa arra, hogyan segítheti igazán egy nagyváros a szűkebb környezetben működő vállalkozókat, hiszen javarészt ők dolgoznak a dán multinacionális cég új gyárának építésénél – élt aktuális felvetéssel dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– Példátlan együttműködés vette kezdetét 2002-ben, amelynek eredményeként ma már 11 kereskedelmi bank és 3 minisztérium partnerségére építhet a Széchenyi Kártya Programot indító Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége – emelte ki Szép Zoltán, a két gazdasági szervezet által közösen létrehozott KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója. Igazán imponáló számokkal támasztotta alá állítását: a program története során 270.000 igénylést fogadtak, több mint 200.000 ügylet zárult sikeresen, és összesen 1.280 milliárd forint hitelhez juthattak a hazai kis- és középvállalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!