Nyíregyháza hírei

2014.03.12. 16:42

MSZP-sajtótájékoztató

Nyíregyháza - A társadalom tudjon egészségben minél tovább élni! – hangzott el az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza - A társadalom tudjon egészségben minél tovább élni! – hangzott el az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján. – Megyénkben nincs betegközpontú egészségügy, sokkal inkább a politikai elit igényeit kielégíő szolgáltatás. Növekedtek a várólisták, Mátészalkán gyermekosztályt zárattak be. Ez mind elfogadhatatlan és megengedhetetlen. A legnagyobb probléma, hogy nincsen gazdája a kórházaknak, így könnyen eladósodhatnak – mondta Halmi József országgyűlési képviselőjelölt.

– A jelenlegi kormánynak számos olyan intézkedése volt, melyek hátrányosan érintették társadalmunk egészségi állapotát és magát az egészségügyet is kilátástalan helyzetbe sodorta. Az otthoni pálinkafőzés reneszánszát éli, eközben az alkohol következtében elhalálozók száma Európában hazánkban a legmagasabb. A gyermekek, a daganatos betegek és a szívbetegek ügye a legfontosabb – fogalmazott dr. Falusi Ferenc, egészségügyi szakpolitikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!