Nyíregyháza hírei

2014.03.17. 07:46

Szilárd-alapokon a VMKK

Nyíregyháza - Őszre kívül és belül egyaránt megújul a Váci Mihály Kulturális Központ Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Őszre kívül és belül egyaránt megújul a Váci Mihály Kulturális Központ Nyíregyházán. Lassan oszlik a porfelhő. Most még ködös a jövőkép, de bő fél esztendő múltán ragyogó látvány fogadja majd az arra járókat. Ezt erősíti meg Mészáros Szilárd is, aki március elseje óta a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Pezsgő kulturális élet

– Javában tart az átépítés, amiből most még kevés látszik, viszont garantáltan gyönyörű, modern lesz az épületegyüttes őszre. Teljesen megújul a VMKK kívül és belül, nem lehet majd ráismerni – bizonygatta az új vezető. Vajon mi inspirálhatta, hogy elvállalja a posztot, miután 16 évig beosztott volt ugyanott?

– Megüresedett a pozíció. Senki nem kényszerített rá, egyszerűen adódott egy lehetőség, én pedig belevágtam. Sok időt töltöttem el már itt, van rálátásom, tapasztalatom, nem félek a feladattól. Jólestek az ismerősök, a kollégák bátorító szavai is. Pályáztam, megismerték az elképzeléseimet, aztán 2 évre kineveztek.

– Több mint 20 közművelődési színterünk van, szeretnénk még pezsgőbbé tenni a kulturális életet. Az Agóra átadásáig ideiglenesen a Városmajori Művelődési Ház a „központ”, ősztől jön létre az Agóra sziget, amelyhez hozzátartozik a Kölyökvár, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem is. A XXI. századi igényeknek megfelelő, modern, multifunkcionális közösségi terek jönnek létre, ahol több újdonsággal is lehet majd találkozni.

A nyíregyházi Váci Mihály Városi Művelődési Központ épületét 1981 novemberében adták át, amely a Kossuth-díjas Bán Ferenc tervei alapján épült. Az intézmény jogelődje a Megyei és Városi Művelődési Központ volt, amely 1974-től működött a mostani Korona Hotel helyén.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!