Nyíregyháza hírei

2014.04.22. 12:09

Vérüket adják a motorosok a Sóstói Múzeumfaluban

Nyíregyháza - Hetedik alkalommal szervez motoros véradást a Sóstói Múzeumfaluban április 27-én a Honda Szász, segítő szervezetekkel karöltve.

Nyíregyháza - Hetedik alkalommal szervez motoros véradást a Sóstói Múzeumfaluban április 27-én a Honda Szász, segítő szervezetekkel karöltve. Bár a sóstói vasárnap igencsak programgazdagnak ígérkezik, a rendezvény fő célja elsősorban mégis az önzetlen segítségnyújtás és a magyarországi motoros társadalomról kialakított (indokolatlanul) negatív kép javítása.

– Azt szeretnénk, ha idén is legalább 2000 motoros jönne el az egész napos rendezvényre, ahol az önzetlen segítségnyújtókat és családtagjaikat, barátaikat egészségügyi állapotfelmérés, kulturális programok, motoros kiállítás, valamint finom ebéd várja majd. Tavaly mintegy 600 embernek sikerült segítenünk, célunk, hogy idővel ezer életet menthessünk meg véradással – mondta el Szász Károly főszervező. Hozzátette: a gyülekezőt ezúttal is a városháza előtt tartják, fél 9-től vezetéstechnikai bemutatót láthatnak az érdeklődők a Kossuth téren, majd rendőri felvezetéssel indul a motoroskonvoj a Múzeumfaluba, ahol 3 tánccsoport és 4 együttes szórakoztatja majd a résztvevőket.

A vérellátó állomás szakemberei ágyakkal, eszközökkel készülnek a 7. Motoros véradásra, az önkénteseknek mindössze annyi teendőjük van, hogy magukkal hozzák a TAJ kártyájukat és a személyi igazolványukat, majd a karjukat nyújtsák másokért.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!