Nyíregyháza hírei

2014.05.15. 07:49

A látássérült fiatalok és szüleik inkább az integrált iskola mellett döntenek

Nyíregyháza - A látássérült gyermeket nevelő szülők többsége nem speciális iskolába íratja gyermekét, inkább a klasszikus intézményekbe.

Nyíregyháza - A látássérült gyermeket nevelő szülők többsége nem speciális iskolába íratja gyermekét, inkább a klasszikus intézményekbe. Ezzel azonban bár „helyben tartják”, nem feltétlenül könnyítik meg a csemetéjük helyzetét, hiszen az integrált iskolák többségében nem vagy csak részben adottak a feltételek ahhoz, hogy megfelelő oktatás-nevelést kapjon egy látássérült fiatal.

Nincs mellette tiflopedagógus, hiányos a speciális eszközfelszereltség, ráadásul a pedagógusok és az gyerekek sincsenek felkészítve a fogyatékkal élők be- és elfogadására – nyilatkozta lapunknak az Egyenlő esélyek a közoktatásban című nyíregyházi konferenciát megelőzően Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesületének elnöke.

A látássérült fiatalok felkészítése és támogatása mellett interaktív foglalkozásokkal, érzékenyítő esélyórákkal igyekeznek megmutatni a diákoknak, mit élhet át egy vak vagy gyengénlátó, és azt is, hogyan segíthetnek neki ilyen-olyan szituációkban.

További részletek a Kelet-Magyarországban.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!