Nyíregyháza hírei

2014.05.17. 12:10

Élménnyel kecsegtet a csobbanás

Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári - Nyírbátortól Tiszavasvárin át Nyíregyházáig újdonságokkal várják a strandolni vágyókat.

Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári - Nyírbátortól Tiszavasvárin át Nyíregyházáig újdonságokkal várják a strandolni vágyókat.Meglehetősen rapszodikus az időjárás. Szinte nem is naponta, hanem óráról órára változik a meteorológiai helyzet, amire hatásos példa az e heti klíma. Hol az esőkabát vagy a széldzseki került elő, máskor pedig cirógat a napsugár. A naptár azonban egyértelműsíti: visszavonhatatlanul közeleg a nyár, vagyis nyitásra készülődnek a strandok.

– Aktuális az érdeklődés, hiszen éppen pénteken tettük le a látogatóközpont alapkövét – újságolta Horváth Gábor, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt kezelő Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. ügyvezető igazgatója.

– A gyógyfürdő és a kemping mellett a turisztikai kínálatot növeli majd a kisebb konferenciák megrendezésére alkalmas hely, valamint a fedeles lovarda. Augusztus 31-e az átadás határideje. A strand június 7-én, szombaton nyílik. Néhány külső medencét eddig is idénybe vehettek a gyógyfürdőzők. Az áraink nem változnak, viszont több éjszakai programot iktatunk be, először június 14-én Majka lesz a vendégünk. Készülünk a labdarúgó világbajnokságra is: külső medencéből lehet akár kivetítőn nézni a mérkőzéseket.

Tiszavasváriban ha minimális mértékben is, de változnak a tarifák az idén

– A felnőtt jegy 200, a nyugdíjas és a diák tikett 100 forinttal nő, azonban az is igaz, hogy az eddiginél többet kínálunk, komfortosabban lazíthatnak, pihenhetnek a hozzánk érkezők – említette Sotkó Gyula, a Tiszavasvári Strandfürdő Kft. kommunikációs vezetője.

– A vasvári strand történetének legnagyobb fejlesztése fejeződik be hamarosan. Két új medencével gazdagodunk: a tanmedence előnye, hogy szemben a korábbi gyakorlattal, immár egy térben foglalhat helyet a nagyszülő, a szülő és a gyermek. Élménymedence és egy 110 méteres csúszda is készül, amit a június elsejei nyitás után igénybe lehet venni. Emellett a büfésornál grillterasz is csábítja a frissensültekre, kemencés ételekre megéhezőket. Természetesen éjszakai fürdőzéseket is tervezünk. Strandfoci-, strandkézilabda- és strandröplabda-tornákat is rendezünk. A nyitás előtti napon az Öhönforgató Verseny és Néptánctalálkozó is a strand területén lesz, utána pedig teljes fordulatszámmal üzemelünk. Már nagyon várjuk...!

KM–LTL


Az idén a legtöbb magyar fürdő nem emelt

árat a nyári szezon kezdete előtt

A Magyar Fürdőszövetség összegzéséből kiderül: nem érdemes átlagárakról beszélni, mert a legtöbb fürdő már 8-10 fajta, különböző szolgáltatásokat tartalmazó jegyet kínál.A magyar fürdőzők számos kedvezményt vehetnek igénybe, egy négyfős család akár több tízezer forintot is spórolhat a megfelelő jegy kiválasztásával. A bevételeiket a fürdők úgy is próbálják növelni, hogy magasabb színvonalú vagy többféle, gyógy- és wellness szolgáltatást is nyújtanak.A tavalyi forgalomra kedvezően hatott, hogy a SZÉP-kártyáról a fürdőszolgáltatások már mindhárom zsebből fizethetőek voltak. Az átjárhatóság miatt mintegy 15-20 százalékkal növekedett a fürdőkben a SZÉP-kártya használat a szövetség adatai szerint.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!