Nyíregyháza hírei

2014.06.17. 18:10

Ellenőrzik az orvosokat

Nyíregyháza - A régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett.

Nyíregyháza - A régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett.

Kiemelt figyelmet fordít a jövőben a magánorvosok ellenőrzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Észak-alföldi Régió három térségében, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. Magyar Norbert tájékoztatása szerint a régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett. Az érintett kör nagy része, közel fele, mindhárom megyében kiegészítő tevékenységként működteti magánpraxisát.

Költségként számolták el

A tavalyi személyi jövedelemadó bevallások alapján a tételes költségelszámolást alkalmazó orvosok bevételük jelentős hányadát, átlagosan mintegy 80 százalékát költségként számolták el, és több, mint negyedrészüknek nem is volt jövedelme, illetve veszteségesnek vallották vállalkozásukat. A bevallási adatok azt tükrözik, hogy az észak-alföldi egyéni vállalkozó orvosok nyeresége alig haladja meg átlagosan az évi egymillió forintot. A sajtóreferens ugyanakkor megjegyezte: „a tapasztalatok szerint azonban többségük életszínvonala átlagon felüli, luxusautóval közlekednek, luxusingatlanokban élnek”.

További részletek a Kelet-Magyarország június 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!