Nyíregyháza hírei

2014.06.26. 10:12

Kell ez az euforikus játék

Nyíregyháza - Bár csak szerdán jelent meg az első, a srácok már a második lemezüket tervezgetik.

Nyíregyháza - Bár csak szerdán jelent meg az első, a srácok már a második lemezüket tervezgetik.

Vegyünk négy pofátlanul fiatal és jóképű punk-rock-rajongó fiút, adjunk hozzájuk némi zenei tehetséget és egy adag exhibicionizmust, sűrítsük be barátsággal, hagyjuk kicsit összeérni az egészet, és kész a tuti recept, a hatás pedig nem marad el: bazi jó zenekar lesz a katyvaszból, ami csakhamar egy ütős kis lemezzel rukkol elő.


Kerle Ákos: Igazából elégedettek vagyunk az eredménnyel.


Egyre komolyabban

– Az Eufória 2009-ben Nyíregyházán alakult, de az eredeti felállásból azóta csak a dob és a ritmusgitár maradt meg – indítja a beszélgetést Kerle Ákos énekes-basszer.

– Az az igazság, hogy kezdetben inkább voltunk baráti társaság, mint zenekar. Összejártunk, zenélgettünk, néha egy-egy koncertet is szerveztünk a helyi punkbandákkal közösen, de az egész megmaradt a szórakozás szintjén. Azaz nem, mert ahogy idősödtünk, a hozzáállásunk is megváltozott, komolyabbak lettek a próbák, a feldolgozások mellett már saját dalokat és szövegeket is írtunk – meséli pimasz mosollyal a barna, göndör srác.

– Három évvel ezelőtt aztán összeállt a – remélem – végleges taglista. Rajtunk kívül volt még két fiú a zenekarban, de mivel nekik más terveik voltak, elbúcsúztunk egymástól. Na, hát azóta iszonyat sokat fejlődtünk – neveti el magát Ákos, s büszkén hozzáteszi: lassan, de biztosan megszülettek a dalok, ezt igazolja az is, hogy hatszámos, Kell ez a játék című EP-jük csupán tegnap, június 25-én jelent meg.

– Nem siettük el, ez tény, de ennyi idő kellett ahhoz, hogy teljesen megtaláljuk a közös hangot, mára illeszkednek az elképzeléseink, és biztosak vagyunk benne, hogy az elkövetkezőkben ez már tempósabban fog menni – véli Ákos, aki azt is elárulja: már dolgoznak a következő korongjukon, ami szintén hat nótát tartalmaz majd és jövőre szeretnék közönség elé vinni.

Irány a Campus!

Az Eufória zenekar rockot játszik. Azért egyszerűen csak rockot – avat be a fiatal énekes –, és nem mélyebb stílusirányzatot képviselő banda az övék, mert szeretnek megújulni.

– A Kell ez a játék például punk-rock-os lett, de ez érthető is, hiszen punkzenekarként kezdtük. Az EP dalait januárban kezdtük el felvenni, a múlt hét szombaton délután ötkor már minden nóta elérhető volt a YouTube-on, szerdán pedig már kezünkbe is vehettük.

– Igazából elégedettek vagyunk az eredménnyel, első próbálkozásnak tökéletes – szögezi le Kerle Ákos. Aki szeretné élőben látni-hallani a bandát, a debreceni Campus Feszten megteheti.

A zenekar tagjai

Hegyi Ábel – szövegíró, ritmusgitár

Tomku Milán – szólógitár

Venyige Balázs – dob

Kerle Ákos – ének, basszusgitár

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!