Nyíregyháza hírei

2014.07.08. 11:30

Nem játék a természet védelme

Nyíregyháza - A LEGO Manufacturing Kft. fontosnak tartja a fenntarthatóságot mind a gyár életében, mind a környező növényvilágban.

Nyíregyháza - A LEGO Manufacturing Kft. fontosnak tartja a fenntarthatóságot mind a gyár életében, mind a környező növényvilágban.

Aki játszott már LEGO-kockákkal, jól tudja, hogy számos virág és fa is található a játékelemek között. A LEGO-t gyártó dán cég számára azonban nemcsak a játékok birodalmában jut fontos szerep a természetnek, hanem a mindennapi életben is. Ezt igazolja az is, hogy élőhely megőrzési projektet indított el az új nyíregyházi gyár.

– Cégünk mindig is elkötelezett volt a fenntarthatóság, a zöld gondolkodás, a természetvédelem iránt, s ezt nemcsak szavakban hangoztatjuk, hanem tettekben is megmutatjuk – mondta el érdeklődésünkre Tóth Csaba, LEGO Manufacturing Kft. HR igazgatója. – Ebbe a stratégiába éppen úgy beletartoznak a dolgozóink, a játékaink, mint a partnereink. Az új gyár tervezésekor is fontosnak tartottuk a technológiai újítások bevezetését a környezetvédelem jegyében. Például energiatakarékos villamos- és világítási rendszereket, magas hőszigetelő épületelemeket alkalmaztunk.

A parkosított, zöld területeket esővízzel öntözzük, így nagyjából 65 ezer köbméter ivóvizet takarítunk meg évente. Az új gyár számára megvásárolt területnek csak egy részét építjük be, a többin zöld felületet szeretnénk látni. A kertész szakemberek részéről felvetődött az ötlet, hogy legyen természetes élőhely restauráció, s ebben mi partnerek vagyunk. Bár a kialakításának költségei magasabbak, mint a hagyományos parkosítás, azonban hosszabb távon megtérül, hiszen önfenntartó jellegű lesz, nem kell úgy locsolni és nyírni, mint az üzem melletti gyepet.

Ha már sikerült visszavarázsolni ezt a természetes élőhelyet, szeretnénk közelebb hozni a dolgozókhoz, a hozzánk ellátogató gyermekekhez, ezért majd tanösvényt is kialakítunk azon a területen. Ugyanakkor ezzel a programmal szeretnénk felhívni a többi ipari cég figyelmét arra, hogy ők is élhetnek hasonló kezdeményezésekkel, jó lenne, ha felelősséget vállalnának a munkahelyek környezetéért.

A további részletek a Kelet-magyarország 2014. július 8-i számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!