Nyíregyháza hírei

2014.09.29. 19:26

A város elismerésében részesült a nyíregyházi tűzoltó

Nyíregyháza - Oszlár Gábor tűzoltó törzszászlós a város Bencs László emléklapját vehette át kiemelkedő munkája elismerése és megbecsülése jeléül.

Nyíregyháza - Oszlár Gábor tűzoltó törzszászlós a város Bencs László emléklapját vehette át kiemelkedő munkája elismerése és megbecsülése jeléül.

Az elismerést hétfőn délelőtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere személyesen adta át Oszlár Gábor tű. főtörzszászlósnak, aki 2003 júniusától a nyíregyházi tűzoltóság állományához került beosztott tűzoltónak, előbb megbízott, majd különleges szerkezelőként teljesített szolgálatot. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági osztályán teljesít szolgálatot.

2009-ben a Magyar Köztársaság Miniszterének munkakörében végzett kiemelkedő helytállása elismerésében részesült, 2013-ban pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatójának döntése alapján - soron kívül előléptetésben. Tavaly nyáron, egy kigyulladt lakóház oltásánál felderítés közben a konyhában egy közvetlen hő- és lánghatásnak kitett gázpalackot találtak bajtársával, amikor is a palackot visszahűtötték, majd kivitték az égő házból. A robbanásveszély elhárításával megelőzték az oltásban részvevők sérülését és a további károk keletkezését.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató Oszlár Gábornak és társának is Hősies helytállásért címet adott át. Emellett, mind az országos és nemzetközi megmérettetésen első, vagy dobogós helyezéseket ért el a nyíregyházi tűzoltó a lépcsőfutók versenyén.

Legutóbb, a Román Tűzoltóság Napján, a Szatmárnémetiben rendezett Lépcsők 2014 versenyén, szeptember 11-én a harmadik helyezést érte el – ezáltal is öregbítve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a város hírnevét.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!