Nyíregyháza hírei

2014.09.01. 19:14

Fesztiválnapló: "Hullámokban tör fel a nevetés"

<em>Nehezen ülepednek le az első nap élményei, az ismerkedés, az új információk, a darab – helyet kell találni ezeknek a benyomásoknak.</em> Csáki Alexandra fesztiválnaplója a Vidor fesztiválról.

Nehezen ülepednek le az első nap élményei, az ismerkedés, az új információk, a darab – helyet kell találni ezeknek a benyomásoknak. Csáki Alexandra fesztiválnaplója a Vidor fesztiválról.Szombaton már délután együtt vagyunk, az utcaszínházi mesejáték után (amit a gyerekek nagyon élveztek) marad egy szusszanásnyi időnk, megbeszéljük az előző nap látott Pintér Béla-előadást. Megoszlanak a vélemények: van, aki szerint a szabadszájúsága előny, mások szerint hátrány, van, aki szellemesnek találja, míg megint másnak a gondolatától belekövül a vér az ereibe. Abban azonban mind egyetértünk, hogy zseniális és újszerű. Nem sokkal később érkezik meg Makk Hanna. Kissé zavarban vagyunk, de szinte azonnal fel is engedünk – közvetlensége gyorsan elsöpri a megilletődöttségünket. Megtudjuk, hogy férje, Makk Károly (a zsűri elnöke) vasárnap este érkezik a városban, felvázolja, nagyjából mire számíthatunk.

Már nem tévedek el a rejtett folyosókon, a megszokottól eltérő lépcsőkön át is odatalálok a nagyszínpadhoz vezető ajtóhoz. Csányi Sándor és Göttinger Pál egyszemélyes egyfelvonásosai töltik ki az esténket. Szerethető mind a kettő, a közönség tombol, hullámokban tör fel a nevetés a széksorok között. A műsor összeállítói elérték céljukat: a nézők valóban jól szórakoznak. A két előadás között rögtönzött eszmecsere, kinek hogy tetszett, majd éjfél körül (egy igazán hideg meggyes sör után) indulás haza. Szép nap volt.

Csáki Alexandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!