Nyíregyháza hírei

2014.09.14. 12:00

Gázpisztollyal zsarolt Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást D. József 23 éves paposi lakos ellen.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást D. József 23 éves paposi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. szeptember 12-én délután nyíregyházi tartózkodási helyén találkozót beszélt meg ismerősével, majd gáz-riasztó pisztollyal, illetve késsel fenyegetve arra próbálta rávenni a fiatalembert, hogy az írassa át gépkocsiját az ő nevére, vagy egy nagyobb összeget fizessen neki. A gyanú szerint azért követelt „kárpótlást” a 24 éves sértettől, mert az korábban jóban volt az ő jelenlegi barátnőjével.

A fiatalembernek, aki meg volt győződve, hogy éles lőfegyverrel fenyegetik, akkor sikerült elmenekülnie, amikor a másik férfi elvette tőle mobiltelefonját.

A sértett szeptember 13-án tett feljelentést a rendőrségen. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói még aznap este a megyeszékhely egy parkolójában elfogták a feltételezett elkövetőt. A férfitől késeket foglaltak le, a házkutatás során megtalálták a gáz-riasztó pisztolyt is. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!