Nyíregyháza hírei

2014.09.25. 10:25

MSZP-sajtótájékoztató: Európai körülményeket a KGST-n!

Nyíregyháza – Jelzésértékű a helyszínválasztás, hiszen ezzel szeretnénk felhívni a nyíregyházi lakosok figyelmét a KGST piac körüli visszásságokra – mondta a Tokaji úti Vásártér bejárata előtt megtartott sajtótájékoztatón Nagy László, a szocialista párt polgármesterjelöltje, aki szerint bemondásra fizetik a bérleti díjat a hajnalban érkező árusok, ellenőrizhetetlen a piac bevétele.

Nyíregyháza – Jelzésértékű a helyszínválasztás, hiszen ezzel szeretnénk felhívni a nyíregyházi lakosok figyelmét a KGST piac körüli visszásságokra – mondta a Tokaji úti Vásártér bejárata előtt megtartott sajtótájékoztatón Nagy László, a szocialista párt polgármesterjelöltje, aki szerint bemondásra fizetik a bérleti díjat a hajnalban érkező árusok, ellenőrizhetetlen a piac bevétele. – A párt programjában szerepel, hogy európai viszonyokat alakítunk ki a vásártéren, ehhez önkormányzati és vállalkozói segítséget vennénk igénybe, valamint uniós forrásokat keresnénk – mondta Nagy László. A körzet képviselőjelöltje, dr. Helmeczyné dr. Pál Gabriella hozzátette: a KGST jelenleg egy össze-vissza épített bádogváros, amelynek üzemeltetője van, de gazdája nincsen. – Ha esne az eső, akkor most bokáig állnának az árusok a vízben és a sárban – mondta a szocialista képviselőjelölt, aki szerint szükség lenne itt egy valóban jól működő piacra, hiszen munkahelyeket jelent és kedvező áron vásárolhatnak itt a nyíregyháziak.


Reagálás

– A Tokaji úti piacon a szocialista városvezetés idejében még a legalapvetőbb karbantartási feladatokat sem végezték el. A Vásártér területén több helyszínen történt aszfaltozás, kerítésépítés és a piac egységes megjelenése érdekében az árusok saját költségükön korszerűsítéseket hajtottak végre, melyet a vásártér vezetése folyamatosan figyelemmel kísért. A Vásártér bevételei jelentősen, 2010-óta mintegy 55 millió forinttal emelkedtek – tájékoztatta szerkesztőségünket Andó Károly (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!