Nyíregyháza hírei

2014.10.03. 09:11

Egy vérbeli countrybanda

Nyíregyháza - A nyíregyházi countryzenekar lett az idei Cool Country Fesztivál legnépszerűbb csapata.

Nyíregyháza - A nyíregyházi countryzenekar lett az idei Cool Country Fesztivál legnépszerűbb csapata.Jónás Tibi barátom állandóan rágta a fülem, hogy csinálni kellene egy zenekart. Régi motoros már a szakmában és nagy countryrajongó, tőlem sem áll távol a műfaj, így két és fél éve úgy döntöttük, hogy belevágunk. Kerestünk egy hegedűst, akit Hegedűs Timi személyében találtunk meg.

Hárman kezdtünk el próbálni, később csatlakozott hozzánk Ferenczy Andris dobos, de kellett még egy szóló- és egy basszusgitáros. A jelenlegi felállásban ezt a két posztot Varga Tomi és Papp Levi tölti be – adott rövid zenekar-történeti áttekintést Halász Zsolt, a No Techno Country Band énekes-gitárosa. Beszélgetésünk apropója pedig az volt, hogy a banda közönségdíjas lett az egyik legnívósabb magyar versenyen, a szeptember 20-ai Cool Country Fesztiválon.


Halász Zsolt: Egy modern country­számnak már nem kell arról szólnia, hogy ellopták a csizmám, vagy megdöglött a lovam.


A zenekar megalakulását követően elkészített egy néhány számos demót, és hamarosan szélesebb közönség előtt is bemutatkozhattak, meghívták őket a budapesti országos line dance és country fesztiválra, ahol 2013 februárjában akkora volt a sikerük, hogy egy évvel később már a rendezvény fő műsorszáma volt a koncertjük.

Egyre népszerűbbek

A saját számok mellett a zenekar folyamatosan tanulja a legnépszerűbb line dance számokat, melyek koreográfiája az egész világon megegyezik, így egy-egy dal mindig hatalmas népszerűségnek örvend.

– Igyekszünk tehát kiszolgálni a közönséget, ezért is szerethettek meg minket ilyen gyorsan. A fővárosi countryklubok mellett természetesen itthon is játszunk, gyakran hívnak minket városi és megyei rendezvényekre, szórakozóhelyekre – sorolta Zsolt, aki a Cool Country Fesztiválról is mesélt.

– Két budapesti line dance klubos lány a fejébe vette, hogy tető alá hoznak a Csónakházban egy zenei összejövetelt, ami egyben verseny is, a tétje pedig az, hogy a legjobbnak ítélt banda bemutatkozhat a németországi CMA-gálán.

Már tavasszal elkezdték promotálni a rendezvényt, amire az ország country­zenekarai jelentkezhettek, köztük mi is. A belépő mellé szavazólapot is kapott a közönség, amire rá kellett írniuk, melyik tetszett nekik a legjobban. Hát, ezt a különdíjat nyertük meg, mi lettünk a legnépszerűbbek, miközben több olyan csapat is fellépett, akik már évtizedek óta ezzel foglalkoznak. Ez nagyon megtisztelő... – mosolygott büszkén Halász Zsolt.

 

Meghódítanák Európát

– Ahogy minden műfaj, úgy a country is fejlődik. Ma már a dalok nem arról szólnak, hogy ellopták a csizmámat vagy megdöglött a lovam. Annyiban különbözik, hogy a normál, bármilyen más stílusban megírt szövegek és rockban vagy bluesban megszokott hangszerek mellé betársulnak a népiesebb hangzásúak, mint például a hegedű. – Amikor a banda terveiről kérdeztem Zsoltot, elmondta: szeretnének olyan számokat írni, amelyekre line dance koreográfia készül, ezáltal egész Európa countrytáncosai megismerhetnék őket, és egy jó menedzser segítségével meghódítanák a kontinens legnívósabb klubjait.

 

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!