Nyíregyháza hírei

2014.10.01. 08:22

Hiánypótló szótárat készítettek

Nyíregyháza - Kétnyelvű szótárat szerkesztett az Egészségügyi Kar a Louisville-i Egyetemmel.

Nyíregyháza - Kétnyelvű szótárat szerkesztett az Egészségügyi Kar a Louisville-i Egyetemmel. Egészségügyi, szociális, szociálpolitikai és menekültügyi kifejezéseket is tartalmaz az az angol-magyar, magyar-angol értelmező szótár, melynek ötezer szócikkét három év alatt állították össze és dolgozták ki a magyar és amerikai szakemberek.

– A szociális munka témakör legfontosabb és leggyakrabban használt kifejezéseit összegző könyv hiánypótló, hiszen a definíciók jelentős része más szótárakban nem szerepel, így oktatóknak, hallgatóknak és a szociális szférában dolgozóknak is hasznukra válik – tájékoztatott Fábián Gergely, a kar dékánhelyettese, a kötet egyik főszerkesztője. Hozzátette: a szótár nyomtatott változatban jelent meg, de a tervek között szerepel a digitális verzió elkészítése és lefordítása német, kínai és arab nyelvekre.

Professzori együttműködés

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara 1994 óta működik együtt az amerikai Louisville-i Egyetemmel tudományos kutatásokban, oktató- és hallgatócserékben, jegyzetek kiadásában és tantervfejlesztésben. A közös munka újabb állomása volt a kétnyelvű szociális munka értelmező kéziszótár megalkotása Thomas R. Lawson, a Lousiville-i Egyetem professzorának közreműködésével.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!